Αγριεύει το ΥΠΕΝ και δίνει εντολές στον Παναγιωτάκη: Κόψτε το ρεύμα όσων χρωστούν πάνω από 1.000 ευρώ

0

Σε μια απαράδεκτη τακτική προχώρησε το υπουργείο Ενέργειας, αφού έδωσε το τελικό ΟΚ στη ΔΕΗ για να προχωρήσει σε αποκοπές μετρητών (να κόψει κοινώς το ρεύμα και να αφήσει κυριολεκτικά στο σκοτάδι) όσους χρωστούν πάνω από μόλις 1.000 ευρώ για τους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ανώτατη πηγή του υπουργείου, «πλέον υπάρχει επαρκές πλέγμα μέτρων κοινωνικής προστασίας για τους κοινωνικά αδύναμους» κάτι που συνεπάγεται ότι ανοίγει ο δρόμος για πιο συστηματικό εντοπισμό περιπτώσεων κλοπής ρεύματος ή προβλημάτων με κακοπληρωτές. Οι ίδιες πηγές ωστόσο, διευκρίνισαν ότι θα συνεχίσει το άτυπο πλαφόν των 1.000 ευρώ κάτω από το οποίο δε γίνονται αποκοπές μετρητών.

Για τη διαπραγμάτευση οι ίδιες πηγές εκφράζουν… αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει εμπλοκή τόσο συνολικά όσο και ειδικά στα ενεργειακά που υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες.

Μ. Παναγιωτάκης. Επικεφαλής ΔΕΗ
Μ. Παναγιωτάκης. Επικεφαλής ΔΕΗ

Σχετικά με την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ οι πηγές του υπουργείου άφησαν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για διατήρηση με κάποιο τρόπο μεριδίου 51% στον έλεγχο του δημοσίου. Όπως διευκρίνισαν, υπάρχει αυτή τη στιγμή διάλογος με τους θεσμούς, ενώ το μόνο αδιαπραγμάτευτο είναι η πώληση μεριδίου 31% του Δημοσίου που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις η μοναδική υποχρέωση βάσει συμφωνίας είναι η πρόσληψη συμβούλων, πχ για τη ΔΕΗ. «Αποκλείεται να ακολουθήσουμε το ίδιο μοντέλο της προηγούμενης κυβέρνησης» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Για την ενεργειακή κρίση το υπουργείο εκφράζει την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των φορέων που τη διαχειρίστηκαν, ενώ τέλος σημειώνεται ότι εντός των ημερών αναμένεται εγκύκλιος που θα διευκρινίζει το θέμα των αυτονομιών για τις πολυκατοικίες.

Το πνεύμα της εγκυκλίου είναι ότι θα επιτρέπεται στη μειοψηφία μιας πολυκατοικίας να έχει αυτονομία ή να συνδέεται αυτόνομα με το φυσικό αέριο χωρίς απόφαση της συνέλευσης, με υποχρέωση μόνο πληρωμής των κοινόχρηστων δαπανών.

Τέλος εντός των ημερών αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων για δύο παραχωρήσεις υδρογονανθράκων σε Κέρκυρα και Κυπαρισσιακό Κόλπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΕΗ: Άτυπη παράταση για ρύθμιση χρεών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Φως» από τη ΔΕΗ για νέους διακανονισμούς οφειλών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Σταθάκης: Θα συνεχίσουμε την πολιτική αναδιανομής – Τι λέει για ΔΕΗ και ΔΕΣΦΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here