Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία για την πρόκληση στα Ίμια

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία μετά την σημερινή πρόκληση στα Ίμια έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Πορτογαλία όπου και βρίσκεται.

«Θέλω να πω στη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φίλοι, αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε αυτή τη φιλία» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην πορτογαλική τηλεόραση APTP.

Αναφερόμενος στη σημερινή τουρκική πρόκληση στα Ίμια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Η σημερινή παραβίαση ήταν πάρα πολύ σοβαρή, γιατί δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Παραβιάστηκε η Συνθήκη της Λωζάνης».

Ο κ. Παυλόπουλος, που πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, συμπλήρωσε: «Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη στο μέλλον, γιατί κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις, αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη».

Ο κ. Παυλόπουλος αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρέμπελο Ντε Σόουζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη… απάντηση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ στην τουρκική πρόκληση: «Περιστατικό Παραβίασης ΕΧΥ στην Περιοχή των Ιμίων…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η εξομολόγηση ενός ναυάρχου – «Έτσι έζησα τα Ίμια» – Η νύχτα πριν την κρίση…

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ: «Δεν συναντήσαμε καμία αντίσταση από τους Έλληνες στα Ίμια!»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here