Τα προβλήματα αλλά και τα διλήμματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει σε άρθρο της η εφημερίδα Handelsblatt. 

«Το σχέδιο Τσίπρα για έξοδο στις χρηματαγορές μέσα στο τρέχον έτος φαίνεται μάλλον μη ρεαλιστικό. Και οι αναπτυξιακοί στόχοι βρίσκονται σε επικίνδυνο σημείο. (…) Κύκλοι των Αθηνών ήδη κάνουν παραλληλισμούς με το πρώτο εξάμηνο του 2015.» Ο «εφιάλτης του Grexit» επιστρέφει κι όπως παρατηρεί η εφημερίδα για κάποια μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα ο εφιάλτης της επιστροφής στη δραχμή μοιάζει ακόμη με «όνειρο ζωής».

«Ο Νίκος Ξυδάκης, εκπρόσωπος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να φέρει στη Βουλή ξανά το θέμα της επιστροφής στη δραχμή. Αυτό όμως έρχεται κάπως άβολα στον Τσίπρα. Ο έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται oύτως ή άλλως σε θέση άμυνας» με πολλά μέτωπα να παραμένουν ανοιχτά εντός και εκτός Ελλάδας κι ενώ «οχτώ στους δέκα Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση». Kλείνοντας η εφημερίδα παρατηρεί ότι η επαναφορά της συζήτησης περί δραχμής μπορεί να δώσει μόνο ευνοϊκό άνεμο στην αντιπολίτευση. «Δύο στους τρεις ψηφοφόρους θέλουν να μείνει η χώρα στο ευρώ».

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προκλητικός ο Γιλντιρίμ: Υπάρχουν 130 βραχονησίδες με αβέβαιο καθεστώς κυριότητας στο Αιγαίο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Αυτή είναι η «Λευκή Βίβλος» του Brexit: Τα 12 σημεία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: TAKE CARE: Δωρεάν εφαρμογή για ασθενείς που δεν παίρνουν σωστά τα φάρμακά τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here