Γιούνκερ: Πάω στην Γενεύη για να επανενώσουμε την Κύπρο

0

«Πάω στη Γενεύη για να προσπαθήσω να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών», απάντησε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ στους δημοσιογράφους , στο πλαίσιο της παρουσίασης της Μαλτέζικης Προεδρίας στη Βαλέτα, για την στρατηγική του επιλογή, να μεταβεί προσωπικά στην Γενεύη, τη στιγμή που Ερντογάν, Τσίπρας και Μέι διστάζουν.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: “έχω προσωπικό ενδιαφέρον. Ίσως δραματοποιούμε υπέρμετρα την κατάσταση λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει στη Γενεύη είναι η τελευταία ευκαιρία”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Επεξηγώντας το προσωπικό του ενδιαφέρον υπογράμμισε: “αυτός είναι ο λόγος που επισκέφθηκα την Κύπρο στο παρελθόν, ο λόγος για τον οποίο είμαι σε μόνιμη επαφή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της Τ/Κ κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί: Είναι για την ειρήνη. Όταν πρόκειται για την ειρήνη παίρνεις το αεροπλάνο. Γιαυτό θα πάω ο ίδιος στη Γενεύη για να προσπαθήσω να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών. Είναι ένα ρίσκο, αλλά όταν μιλάμε για την ειρήνη, αυτοί που δεν παίρνουν κανένα ρίσκο, παίρνουν το μεγαλύτερο ρίσκο.”

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε: «πάω αύριο στη Γενεύη γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επανενώσουμε το νησί. Οι δύο ηγέτες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Μίλησα στο τηλέφωνο σήμερα με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και θα μιλήσω και με το Γάλλο Πρόεδρο για το θέμα. Ελπίζω να κλείσουμε αυτόν τον φάκελο τις επόμενες ώρες και μέρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυπριακό: Ο χάρτης της Κύπρου στην Γενεύη – Δεν πάει ο Ερντογάν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυπριακό: Στη Γενεύη το απόγευμα η κατάθεση χαρτών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι Τούρκοι έκλεισαν το μετρό στην Κωνσταντινούπολη – Ψάχνουν τον μακελάρη του Βοσπόρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here