Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Zαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF), είπε χαρακτηριστικά πως οι Έλληνες έκαναν πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις, περισσότερες από τους Boρειοευρωπαίους.

«Κυρίως στην Γερμανία μιλά κανείς σαν να ήταν απολύτως εξοικειωμένος με την κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλά δεν την γνωρίζουν. Διότι οι Έλληνες, παρά την όποια δυσθυμία για την κατάσταση, έκαναν παρά πολλές διαρθρωτικές -και άλλες- μεταρρυθμίσεις, περισσότερες από τους δογματικούς Βορειοευρωπαίους. Και χρησιμοποίησαν έναν τόνο -και στις γνώμες οι οποίες δημοσιεύτηκαν- κυρίως στο 2014 και 2015, ο οποίος δεν ανταποκρινόταν σε καμιά περίπτωση στις ελληνικές προσπάθειες. Είμαι κι εγώ της γνώμης ότι η Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο τέλος των προσπαθειών της, αλλά το να ισχυρίζεται κανείς ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα είναι λάθος», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Zαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε ερώτηση για το αν το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, απάντησε: «Στέκεται σε ασταθή πόδια με την έννοια ότι δεν βλέπουμε ακριβώς πως θα μπορούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αντιμετωπίσει επιτυχώς αυτό το πρόβλημα. Καμιά χώρα δεν έχει επιτύχει μεγαλύτερες προόδους στο θέμα του ανταγωνισμού. Και δεν ήταν η Ελλάδα η οποία μείωσε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, ήταν μια άλλη.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παγετός σε όλη τη χώρα – Που αναμένονται καταιγίδες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κιμ το πάτησε (το κουμπί), ο Ντόναλντ εκνευρίστηκε

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αρθρογράφος της Telegraph: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ – Σύντομα θα την διώξουν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here