Φώφη και Γιώργος «εις σάρκα μίαν»! Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη το ΚΙΔΗΣΟ – Όλο το παρασκήνιο (video)

0

Με πλατιά χαμόγελα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην και η νυν ηγέτης του ΠΑΣΟΚ συνομίλησαν για 45 λεπτά ενώ εκδόθηκε κοινή τους δήλωση.

Κι αν ο κ. Παπανδρέου αρκέστηκε να πει, αποχωρώντας από το γραφείο της Φώφης Γεννηματά, πως πρόκειται για ένα «πρώτο βήμα», τα χαμόγελα του, που συνεχίστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το ραντεβού, δείχνουν πως η επιστροφή του στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι θέμα χρόνου.

Τις προηγούμενες ημέρες οι δυο πρόεδροι είχαν τηλεφωνικές επαφές, ενώ ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, με τον οποίο συζήτησε σημαντικές λεπτομέρειες για τη συνεργασία.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ) και ο Γιάννης Τούντας (Κινήσεις Πολιτών για την σοσιαλ-δημοκρατία) προκειμένου να συμφωνηθούν τα επόμενα βήματα στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Παράταξης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ διεύρυνση των κομματικών οργάνων, ώστε να συμμετάσχουν σε αυτά και στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να συμμετάσχει αυτόνομα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως συμβαίνει σήμερα και με την ΔΗΜΑΡ.

Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε ανοικτό να παραβρεθεί ο ίδιος και όσοι διετέλεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και είναι μαζί του στο ΚΙΔΗΣΟ στη συγκέντρωση που έχει καλέσει για το επόμενο Σάββατο η Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε για λίγη ώρα με τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στο Κυπριακό τις οποίες χαρακτήρισε σημαντικές, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αφεθούν απερίσπαστες η ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά, χωρίς παρεμβάσεις, για να προχωρήσουν σε συμφωνία.

Ολόκληρη η κοινή τους δήλωση

Η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται, γι’ αυτό, ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.

Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους.

Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά  μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου.

Με αφετηρία τις σκέψεις αυτές για τη χώρα και τους πολίτες, εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανασύνταξη και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, όπως άλλωστε και οι άλλες συμπράττουσες πολιτικές δυνάμεις.

Το Κίνημα θα συμβάλλει με τη δική του ιδιαίτερη φωνή στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης, πειστικής και ολοκληρωμένης αφήγησης της ενωμένης προοδευτικής παράταξης για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της.

Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα της συνεργασίας θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γκουτιέρες για Κυπριακό: Μην περιμένετε θαύματα – Η λύση θα έρθει μέσω δημοψηφισμάτων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συμβαίνει; Το Βερολίνο θέλει να στείλει πίσω πρόσφυγες στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here