Εξοργισμένος ο Καμμένος: Παραμεθόριος, καμπάνες και διοικητικές ευθύνες για τους Αλβανούς φαντάρους

0

Καμπάνα και δυσμενή μετάθεση ετοιμάζει εξοργισμένος ο υπ. Άμυνας Πάνος Καμμένος, στους επτά νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής στο Μεσολόγγι που το Σάββατο ανήρτησαν στο Facebook, φωτογραφία όπου σχημάτιζαν τον αλβανικό αετό φορώντας στρατιωτική στολή.

Μόλις ενημερώθηκε ο Π. Καμμένος, ο οποίος ωστόσο βρισκόταν στις ΗΠΑ, για την ορκωμοσία Τραμπ, έδωσε εντολή να διερευνηθεί το ζήτημα και να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών.

Οι επτά οπλίτες, που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού -σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού- μέσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, προκάλεσαν την οργή τόσο του ίδιου του υπουργού όσο και των υπευθύνων του ΓΕΣ, οι οποίοι αναζητούν διοικητικές ευθύνες για την προκλητική αυτή συμπεριφορά των νεοσυλλέκτων.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος αμέσως μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στις ΗΠΑ ενημερώθηκε για το θέμα και ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα.

Η φωτογραφία με τους επτά οπλίτες αναρτήθηκε στο facebook το Σάββατο κι έπειτα από έρευνα των αρμόδιων στρατιωτικών υπηρεσιών πιστοποιήθηκε ότι πρόκειται για νεοσύλλεκτους που ακόμη δεν έχουν ορκιστεί. Η ορκωμοσία τους θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον κανονισμό οι ποινές θα μπορούν να τους επιβληθούν αφού θα έχουν ορκιστεί. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΕΣ σχεδιάζει να τοποθετήσει καθέναν από τους 7 οπλίτες σε διαφορετική μονάδα ώστε να μην είναι μαζί.

Οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών εξέτασαν μήπως η φωτογραφία ήταν παλαιά ή επρόκειτο για προϊόν μοντάζ. Από τον περιβάλλοντα χώρο κατάλαβαν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου που όλη την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν κατάταξη και έτσι εντοπίστηκαν οι στρατιώτες που κατατάχθηκαν μόλις προσφάτως ενώ από τα ονοματεπώνυμά τους εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για νεαρούς αλβανικής καταγωγής.

Αμέσως μετά, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που
απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του
αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού
και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που
παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων
(Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο
κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς
τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».

Πώς τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η φωτογραφία με τους επτά νεοσύλλεκτους να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού τραβήχτηκε στο Κ.Ψ.Μ. (Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας) του Κέντρου Εκπαίδευσης Μεσολογγίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε από κινητό που είχε μαζί του ένας Αλβανός ο οποίος συνάντησε την ομάδα των επτά οπλιτών κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου. Το πρόσωπο που επισκέφθηκε τους νεοσύλλεκτους ήταν αυτό που κατά τις ίδιες πηγές ανήρτησε τη φωτογραφία στο facebook.

Σε ό,τι αφορά την ποινή, πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναφέρουν ότι «αυτό που είναι σίγουρο σαν μέτρο είναι ότι σε δύο εβδομάδες, όταν γίνουν οι μεταθέσεις, οι επτά νεοσύλλεκτοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στον ελλαδικό χώρο και όχι στην ίδια μονάδα».

Ο ίδιος αξιωματικός επισημαίνει ότι οι επτά οπλίτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο του ελληνικού στρατού θα πάρουν μετάθεση στην παραμεθόριο, θα κάνουν ένοπλη θητεία και θα αναλαμβάνουν και σκοπιές στο στρατόπεδο που θα τοποθετηθούν…

Όσο για το αν πρόκειται να διωχθούν από το ΓΕΣ λένε ότι θα πρέπει να αναμένεται η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των νεοσύλλεκτων.

Το βέβαιο είναι, συνεχίζει η ίδια πηγή, ότι κάτι δεν έγινε σωστά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι αφού οι επτά ή οκτώ οπλίτες κατάφεραν να περάσουν φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο κάτω από τη μύτη των αρμόδιων αξιωματικών ασφαλείας. Σύμφωνα με πηγές αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις και στη διοίκηση του κέντρου εκπαίδευσης για ολιγωρία.

Πέραν της ολιγωρίας κάποιων στρατιωτικών που δεν εντόπισαν την κρυμμένη φωτογραφική μηχανή ή το smartphone των οπλιτών, τι θα γίνει με τους επτά νεοσύλλεκτους που λειτούργησαν λες και κατατάσσονται στον… αλβανικό στρατό;

Αξιωματικοί του στρατού τονίζουν ότι στους επτά νεοσύλλεκτους – δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν στρατιώτη αλλά για ολόκληρη ομάδα- πρέπει να επιβληθεί ποινή τέτοια που να αποθαρρύνει επίδοξους μιμητές και να στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα κάνει αποδεκτές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη λογική γενίτσαρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπλόκα σε όλη την Ελλάδα: Ποιούς δρόμους έχουν κλείσει ήδη οι αγρότες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τους θανάτους γιαγιάς και εγγονής – Δηλητηριάστηκαν με αρσενικό;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καζίνο Λουτρακίου: Οφειλές μαμούθ 24 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ – Δεν πληρώνει εισφορές από το 2011

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here