Η εξομολόγηση Τούρκου βατραχάνθρωπου που “πάτησε” τα Ίμια το 1996 (αποκλειστικές φωτογραφίες)

0

Το όνομά του είναι Αλί Τουρκσέν. Είναι Τούρκος βατραχάνθρωπος, της ομάδας SAT-SAS, (Sualtı Taarruz Grup Komutanlığı – Sualtı Savunma Grup Komutanlığı) δηλαδή των τουρκικών ομάδων υποβρύχιων καταστροφών, αντίστοιχων των ΟΥΚ, οι οποίοι κατάφεραν να αποβιβαστούν στην αφύλακτη δυτική Ίμια τον Ιανουάριο του 1996.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και τις τουρκικές προκλήσεις, βγήκε και μίλησε. Έδειξε σαφώς πως παραμένει σκληρός στρατιωτικός, έχοντας μίσος για την Ελλάδα, ωστόσο κατηγόρησε και τον Ερντογάν για τη στάση του απέναντι στη χώρα μας. Τι είπε;

«Τα νησιά μας που έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα είναι σημαντικά από στρατηγικής άποψης και η Ελλάδα έχει βάλει αθόρυβα χέρι πάνω σε αυτά. Το έχω πει πολλές φορές, αλλά κανένας δεν βγάζει άχνα. Ακόμη και στα διεθνή δικαστήρια να απευθυνθούμε, έχετε δει εσείς καμία διαφορά μέχρι σήμερα; Στο τέλος η Ελλάδα από το Καραμπουρούν της Σμύρνης ούτε να μας αφήσει να απλώσουμε δίχτυα για ψάρεμα δεν μας επιτρέπει. ‘Τράβα τα πίσω’ μας λέει. Και για να έρθω και στο θέμα της Μεσογείου, μην ξεχνάμε και την Κύπρο εκεί, γιατί και εκεί πάει να βάλει χέρι».

Ερωτηθείς τέλος για την “βόλτα” του Χουλουσί Ακάρ στα Ίμια, είπε πως πρόκειται για κίνηση που δεν είχε κανένα σκοπό, πέρα από το να γίνει θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι ότι δεν την καταλαβαίνει. Και κατέληξε: «Είναι αδιανόητη για μένα…».

Στις φωτογραφίες που σας δείχνει αποκλειστικά το mononews, ειδικά αυτές από τα Ίμια, τότε, το 1996, συνοδεύονται στο instagram του από τη λεζάντα “αγαπημένες στιγμές…”.


1

10

11

12

13

14

15

16

17

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here