Επιμένει ο Ερντογάν: Η Τουρκία ζητά ξανά την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών

0

Η Τουρκία ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αποστολή νέου αιτήματος έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του αποτυχημένου πραξικόπημα στην γειτονική χώρα, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδας Χουριέτ, το αίτημα θα υποβληθεί βάσει του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης αμέσως μετά την απόφαση του ελληνικού ανωτάτου δικαστηρίου.

Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην γεμάτη απειλές ανακοίνωσή του για την απόφαση του Αρείου Πάγου, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι «οι πρωτοβουλίες μας για την έκδοση των εγκληματιών και την παρουσίαση τους ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης θα συνεχιστούν με κάθε νόμιμο μέσο».

Την Πέμπτη τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι η Ίντερμπολ πλέον αναζητά τους οχτώ πραξικοπηματίες που την 15η Ιουλίου του 2016 δραπέτευσαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Υπενθυμίζεται πως ο Άρειος Πάγος δεν έκαναν δεκτά τα αιτήματα των τουρκικών αρχών γ έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών και έκαναν δεκτά τα αιτήματα τους για αναίρεση των αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που είχαν ταχθεί υπέρ της έκδοσης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των μελών του «η πιθανότητα ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάσεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί η Ελλάδα περιμένει σιωπηλή τον Ερντογάν, μετά τις απειλές για την απόφαση του Αρείου Πάγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μέλλον του Τσίπρα και της χώρας θα κριθεί στις 20 Φεβρουαρίου – Θα τα καταφέρει;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κι όμως! O Ντόναλντ Τραμπ κρατά πλέον την τύχη του Αλέξη Τσίπρα στα χέρια του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here