Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος. Αμφότεροι, ζήτησαν και έλαβαν από το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο προθεσμία για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Θυμίζουμε πως ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και ο διευθυντής του ομίλου παραπέμφθηκαν να δικαστούν για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά την μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Αμέσως μετά την απόφαση, ο Παναγιώτης Τζένος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε τα εξής: “Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογαν. Ένας εκδότης και ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός επιστράτευσε μια ομάδα 25 αστυνομικών. Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την πρωτοχρονιά στις Άλπεις τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές; Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει”.

Μάλιστα, στο facebook πόσταρε την εξής ανάρτηση:

11

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κουρτάκης, βγαίνοντας από τα δικαστήρια δήλωσε τα εξής: “Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο «Ελευθερία του Τύπου» δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα – Καμμένου θα ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Η «Ελευθερία του Τύπου» θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει”.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here