«Έκτρωμα» η τροπολογία, καταγγέλουν οι πυροσβέστες – Συγκέντρωση τώρα στη Βουλή (video)

0

Με την καταγγελία ότι η νέα διάταξη προβλέπει τριετίες πυροσβεστών δημιουργώντας στο Πυροσβεστικό Σώμα υπαλλήλους τεσσάρων ταχυτήτων, οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη Βουλή, στον Άγνωστο Στρατιώτη, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Από τη συγκέντρωση κλειστό είναι το ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας.

Σήμερα ψηφίζεται η διάταξη που θα ρυθμίσει το νομικό πλαίσιο εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης οι οποίοι βάσει του 3938/2011 θα έπρεπε να έχουν ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό από τις 10 Φεβρουαρίου του 2017.

Οι συγκεντρωμένοι περιμένουν και τους υπόλοιπους συναδέλφους ώστε να προχωρήσουν προς την είσοδο της Βουλής ενώ επιτροπή τους θα μπει στην αίθουσα της Γερουσίας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες.

«Κατεβήκαμε στο δρόμο γιατί υπάρχει κοροϊδία και εξαπατηση. Η κυβέρνηση έκανε ένα έκτρωμα, καταπάτησε το νόμο, ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος» λέει χαρακτηριστικά ένας πυροσβέστης, πατέρας δύο παιδιών, από τη Χαλκιδική.

«Πριν από 10 ημέρες συναντήσαμε τον υπουργό, του δώσαμε την παράταση που μας ζήτησε αλλά η τροπολογία που έφερε είναι έκτρωμα. Εφόσον ο νόμος δεν τηρείται είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στο δρόμο» δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης Αλέξανδρος Φαραντάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Survivor, ο Ψινάκης, ο Καμίνης και ο Ορέστης Τσανγκ (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Economist Intelligence Unit: Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει Grexit

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πραξικόπημα της δραχμής: Μπορεί να πετύχει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here