Δύσκολα τα πράγματα! Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ είναι υπέρ του Grexit

0

Μπορεί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να μην έχει πάρει θέση για το ελληνικό πρόβλημα, όμως ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ, τάχθηκε υπέρ του Grexit.

Ο Τεντ Μάλοχ, μια ημέρα πριν συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και το ευρώ.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο Μάλοχ τονίζει: «Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το εάν θα πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

Ο Μάλοχ είναι οικονομολόγος στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ και έχει διατυπώσει κατ’ επανάληψη τον σκεπτικισμό του για την ύπαρξη του κοινού νομίσματος και για την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Πάντως, διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Τραμπ απέναντι στην εμπλοκή ή μη του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 12 πράγματα που δεν γνώριζες για την Άνγκελα Μέρκελ – Πως την εκφοβίζει ο Πούτιν, ποιο είναι το παρατσούκλι της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ακυβέρνητο σκάφος με μετανάστες στη Μονεμβασιά – Στο «πόδι» το Λιμενικό

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρειος Πάγος: «Πάγωσε» την περαιτέρω μείωση αποδοχών σε ΔΕΚΟ – ΝΠΙΔ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here