Δημοσκόπηση ALCO: Μπροστά με 9 μονάδες η ΝΔ

0

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, που δημοσιεύεται αύριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για τα Παραπολιτικά, η πρόθεση ψήφου καταμετράται στο 26,8% έναντι 17,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, στην παράσταση νίκης (δηλαδή στο ερώτημα ποιός πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν και άσχετα με το τί θα ψηφίσετε) οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 56% ότι τις εκλογές θα κερδίσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Και σ’ αυτή η δημοσκόπηση όμως, καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άνοιγμα της ψαλίδας
Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει περισσότερο, καθώς στην αντίστοιχη έρευνα τον περασμένο Νοέμβριο, καταγραφόταν προβάδισμα 6,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Τότε, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωνε 22,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,8%.

dimoskopisi1

Τι αναφέρεται για πρόωρες εκλογές – Επιστροφή Παπανδρέου
Την ίδια ώρα, στην έρευνα που δημοσιεύεται αύριο, διαπιστώνεται ότι το 35% των ερωτηθέντων απαντά ότι θέλει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 34% απαντά ναι στο ενδεχόμενο της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πάντως, το 46% των ερωτηθέντων αντιδρά στην επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου.

Δημοσκόπηση

Τέλος, δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δημοσιοποιήθηκε από την τηλεόραση του Σκάι το βράδυ της Πέμπτης, δίνει προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας 30,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,5% του κυβερνώντος κόμματος. Στα κοινά ευρήματα των δύο δημοσκοπήσεων (αν και με διαφοροποιήσεις στα ποσοστά) περιλαμβάνονται η επικράτηση Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού και το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα θρυλικά φορέματα των Πρώτων Κυριών των ΗΠΑ από το 1909 μέχρι σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σείστηκε η γη στη Λευκάδα: Επιφανειακός σεισμός 3,3 Ρίχτερ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ντ. Τραμπ: «Η Αμερική είναι ασταμάτητη», τα πρώτα λόγια του νέου πλανητάρχη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here