Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωταγωνιστής του αφιερώματος «Ο Έλληνας μεταρρυθμιστής» της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία και παρουσιάζει ένα «πορτρέτο» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαριθμώντας τα προσόντα του αλλά και τα εμπόδια που καλείται να υπερβεί.

Η Die Welt γράφει χαρακτηριστικά ότι «αν γινόταν αύριο εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός. Στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου είναι πρόεδρος, βρίσκεται μπροστά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν δεύτερος».

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει μάλιστα ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανήκει στην φιλελεύθερη πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν πολύ αντιδημοφιλές. Είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο 48χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ οικονομία και διεθνείς σχέσεις, ωφελείται (όμως) από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν είναι δημοφιλής».

Κατά την εφημερίδα του Βερολίνου εμπόδια στον κ. Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός «στέκονται η συντηρητική και εχθρική στον εκσυγχρονισμό πτέρυγα του κόμματος του και η καταγωγή του. Προέρχεται από μια πλούσια, παλαιά πολιτική οικογένεια της χώρας. Ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Γι αυτό και ορισμένοι Έλληνες αμφισβητούν την ικανότητά του για ανανέωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here