Χιλιάδες μαθητές «έκλεισαν» το κέντρο – Ζητούν «το σχολείο που τους αξίζει» (pics + video)

0

«Έκλεισαν» τους δρόμους χιλιάδες μαθητές από όλη την Αττική αφού πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο ζητώντας, όπως τονίζουν, «το σχολείο που τους αξίζει».

Ξεκινώντας από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας μαθητές από τα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά έδωσαν ραντεβού στα Προπύλαια προκειμένου να δώσουν δυναμικό παρών στο σημερινό συλλαλητήριο το οποίο είχαν προαναγγείλει ημέρες νωρίτερα σε σχετική ανακοίνωσή τους.

mathites1

Οι μαθητές της Αθήνας και του Πειραιά κατευθύνονται προς τη Βουλή ενώ περνώντας από την Αμαλίας σημειώθηκε μικροένταση με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες σε κλούβα των ΜΑΤ. Τα επεισόδια διήρκησαν για λίγο καθώς η κλούβα αποχώρησε από το σημείο.

mathites2

Όπως σημειώνουν οι μαθητές: «Κινητοποιούμαστε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, ενάντια στις αλλαγές και τα μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

mathites4

Συγκεκριμένα μαθητές και μαθήτριες διεκδικούν: «Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει» και καλούν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει: «Τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Θέρμανση σε κάθε σχολείο και τάξη».

mathites3

Παράλληλα ζητούν να μη γίνει καμία: «Αλλαγή στις ημερομηνίες των πανελλαδικών. Καμία σκέψη για κατάργηση των επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε. Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Δωρεάν-ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας.

Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές. Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες. Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει «παρέμβαση» για τις εφημερίδες του ΔΟΛ ανακοίνωσε ο Ν. Παππάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα 7 πιο συχνά λάθη, που κάνουν οι άνδρες με το ρολόι τους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Ο έρημος και μόνος Σ. Λαζαρίδης (του ΧΑ) και οι ατέρμονες κουβέντες για το Mega

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here