Α. Χαρίτσης: Η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ γρήγορα

0

Τη βεβαιότητα, αλλά και την αισιοδοξία του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει πολύ γρήγορα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης.

Μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της ημερίδας που έγινε σήμερα στις Σέρρες για τον αγροτικό τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της χώρας δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε πάρα πολύ σκληρά έτσι ώστε από τη μεριά της να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε βάσει της συμφωνίας το καλοκαίρι του 2015, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε: «Είμαστε πλέον βέβαιοι και αυτό αποτυπώνεται και στις δηλώσεις, αλλά και στις ενέργειες των περισσοτέρων Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών χωρών και των ηγεσιών τους, επιζητεί την επίλυση αυτής της σημαντικής εκκρεμότητας, έτσι ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα η ελληνική οικονομία με ασφάλεια πλέον και για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια να μπορέσει να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε: «Πολύ σύντομα, είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η εκκρεμότητα θα κλείσει. Η χώρα, οι ελληνικές τράπεζες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και πλέον θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για μια νέα σελίδα στην ελληνική οικονομία».

Επιπλέον υπογράμμισε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό μέσα στο 2017 να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να έχουμε ανοιχτό ορίζοντα μπροστά μας για την υλοποίηση των αναπτυξιακών πολιτικών που έχουμε σχεδιάσει και να αφήσουμε πίσω μας τον υφεσιακό κύκλο της λιτότητας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα έξι, επτά χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η εκκρεμότητα θα λήξει πάρα πολύ γρήγορα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στα δικαστήρια η Δήμητρα Ματσούκα! Από ποιον διεκδικεί 130.000 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θάνος Πλεύρης: Ανοίγει το σπίτι του και μιλάει για την περιπέτεια υγείας του (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουμουτσάκος: Η Ευρώπη χρειάζεται επισκευές, όχι κατεδάφιση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here