Αύριο η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ – Ποιούς «καίει»;

0

Αύριο αναμένεται η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που εξετάζει τη χορήγηση δανείων στα ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία επιρρίπτονται ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα της χώρας. Η απόφαση αυτή προδιαγράφει το πόρισμα της πλειοψηφίας της Επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ.

Στοιχεία και αποχρώσεις ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα, τραπεζικά στελέχη και επιχειρηματικούς παράγοντες καταγράφει, πέραν των σαφέστατων πολιτικών ευθυνών, το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Το πόρισμα, που ψηφίζεται αύριο από την Επιτροπή, αναφέρεται στα «δανεικά κι αγύριστα» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ από το 2001, που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης στον πακτωλό χρημάτων που αποσπούσαν από τις τράπεζες, χωρίς εγγυήσεις και εξασφαλίσεις, οι γνωστοί ή επίδοξοι «Κροίσοι» του Τύπου. Από την Τρίτη οι υποθέσεις περνούν στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης για να αποδοθούν οι ευθύνες όπου ανήκουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Μοσκοβισί: Πρέπει να αναγνωρισθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων και όχι να προχωρήσουμε σε νέες απαιτήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τζίνα Αγγούρη
Η Τζίνα Αγγούρη στο mononews γράφει θέματα business και τουριστικά. Εργαστηκε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here