Αρθρογράφος της Telegraph: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ – Σύντομα θα την διώξουν

0

Την εκτίμησή του ότι η Ευρωζώνη θα αποβάλλει την Ελλάδα, ως παραδειγματισμό για άλλες χώρες, καταγράφει αρθρογράφος της Telegraph.

Ο Σάιμον Χέφερ, συγκεκριμένα, αναφέρει πως όσοι βιάβονται να ταχθούν κατά του Brexit, θα πρέπει πρώτα να αναλογιστούν τη θλιβερή κατάσταση της Ελλάδας, εξετάζοντας και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια του άρθρου, υποστηρίζει πως δεν αποτέλεσαν έκπληξη τα νέα της περασμένης εβδομάδας, ότι δηλαδή η ελληνική οικονομία παραμένει καταστροφική παρά τα ειδικά μέτρα και τα προγράμματα διάσωσης, συμπληρώνοντας ότι τα χρέη της Ελλάδας είναι αδύνατο να πληρωθούν, η χώρα λειτουργεί μετά βίας και μεγάλες περιοχές της χώρας της ερημώνουν.

«Δεν θα έπρεπε ποτέ να μπει στο ευρώ και στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε ποτέ να μπει στην ΕΕ. Σύντομα η ΕΕ δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να τη διώξει, δίνοντας το παράδειγμα σε αρκετές άλλες χώρες- κυρίως την Ιταλία- που ποθούν να μπορούσαν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους», γράφει ο Χέφερ.

«Οταν το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα και άλλοι φανατικοί του ευρώ επιχειρηματολογούν ανόητα για να αγνοηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματός μας και να παραμείνουμε στην ΕΕ, δεν βλέπουν τι αποτυχία είναι η ΕΕ και τι καταστροφή έχει προκαλέσει σε χώρες που δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα γερμανικά στάνταρντ για την οικονομική απόδοση; Η απόδειξη είναι μπροστά στα μάτια μας. Το κοινό νόμισμα είναι μια καταστροφή. Αν η ΕΕ καταρρεύσει, θα μπορεί να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό της», καταλήγει ο αρθρογράφος της Telegraph.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here