Απόστολος Δοξιάδης
Απόστολος Δοξιαδης. Μαθηματικός και σκηνοθέτης

«Αυτά τα ζητήματα τα λύνουν τα δικαστήρια χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις». Αυτό επεσήμανε ο συγγραφέας και μαθηματικός, Απόστολος Δοξιάδης από τον χώρο του Πάρκου ΕΑΤ – ΕΣΑ στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με αίτημα την μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που έχουν ζητήσει στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο. Ο σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη και να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στην ελληνική Δικαιοσύνη, διότι θεωρούμε ότι το πρόβλημα με το αίτημα είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ της έκδοσης, πρόσθεσε  ο κ. Δοξιάδης.

«Σήμερα στην Τουρκία δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις για δίκαιη δίκη των οκτώ. Πολύ φοβάμαι ότι η έκδοσή τους ισοδυναμεί με έκδοση θανατικής ποινής», ανέφερε στην «Kathmerini.gr», ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνος Ματσαγγάνης. Ο ίδιος θεωρεί ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει ευρωπαϊκή διάσταση στο θέμα, δηλαδή να παραπέμψει το αίτημα για έκδοση στα αρμόδια ευρωπαϊκα όργανα».

«Είναι ικέτες, δεν θα κρίνω την πράξη τους, αλλά θέλω να τονίσω ότι είναι ικέτες», δήλωσε, από την πλευρά του, ο συγγραφέας Δημήτρης Νόλλας, σημειώνοντας πως «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Στην εκδήλωση, το «παρών» έδωσαν , μεταξύ άλλων, οι:

Γιώργος Μομφεράτος

Γιάννης Τζανετάκος

Γιώργος Καραμπελιάς

Γιώργος Προκοπάκης

Βάσω Κιντή

Βασίλης Πεσμαζόγλου

Ειρήνη Αγαπιδάκη

Γρηγόρης Ψαριανός

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Πέτρος Τατσόπουλος

Ηλίας Μαγκλίνης

Ξένια Κουναλάκη

Ανδρέας Πετρουλάκης

Στάθης Καλύβας

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here