Απόστολος Δοξιάδης: Αγωνία για τη πρώτη από τις δίκες των Οκτώ αξιωματικών

0

Σήμερα γίνεται στον Άρειο Πάγο η πρώτη από τις δίκες για την έκδοση των Οκτώ. Αν υπάρχει θεός και είναι ένας και κοινός, για εκείνους κι εμάς, ας τους βοηθήσει τον παρακαλώ. Αν έχουν άλλον θεό αυτοί κι άλλον εμείς, ας συνεργαστούν, τους ικετεύω, στην περίπτωση αυτή. Κι αν δεν υπάρχει θεός, ας πρυτανεύσει κάθε τι καλό στις ψυχές των ανθρώπων, των δικαστών κυρίως, και πάνω από όλα το ήθος και το θάρρος.

Οι ανώτερες δυνάμεις θα χρειαστούν. Γιατί από ανθρώπους ενήμερους στα πολιτικά παρασκήνια ακούω ότι ο Τσίπρας δηλώνει βέβαιος ότι το πρόβλημα θα του το λύσουν οι δικαστές: ότι δηλαδή θα εκδώσουν τους ικέτες. Μιλάει σαν το θέμα να έχει ήδη τελειώσει, και σαν το μόνο δικό του πρόβλημα, εν δυνάμει, να είναι η δική του στάση (μέσω υπουργού δικαιοσύνης) μετά. Αλλά κι αυτό το χει λύσει: «Γίνεται μετά εμείς να πούμε ότι ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να τους εκδώσει εμείς δεν τους δίνουμε; Ε, όχι, δε γίνεται, θα γίνει έξαλλος ο Ερντογάν!».

Tέτοια. Αυτή η στάση του υπέρ της περηφάνειας, της αξιοπρέπειας, του κατόχου του ηθικού πλεονεκτήματος.

Ας ελπίσουμε ότι η αισιοδοξία του Τσίπρα για το αποτέλεσμα που τον βολεύει στον Άρειο Πάγο οφείλεται στην κακή του πληροφόρηση από τους φίλους του. Αλλά η ξεφτίλα για τη δειλία του είναι όλη δικιά του.

Κι ας πολεμήσουμε τους κακούς οιωνούς μέσα μας με τα λόγια του Έκτορα, που ήταν από τα χώματα εκείνα, της Ανατολής: «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης».

H άμυνα εδώ θα γίνει μέσα στις ψυχές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here