Απίστευτο! Χωρίς ίντερνετ από 1η Φεβρουαρίου 125 λιμενικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα

Χωρίς ίντερνετ θα μείνουν από την 1η Φεβρουαρίου, 125 λιμενικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα καθώς λήγει η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία παροχής, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει κάθε ενέργεια τους, όπως καταγγέλλουν οι αξιωματικοί από το λιμενικό σώμα.

Το θέμα έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος που ζητούν την παρέμβαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος «μόλις πρόσφατα δρομολογήθηκαν οι σχετικές ενέργειες για την εξεύρεση πιστώσεων και την υλοποίηση διαγωνιστικής διαδικασίας για την εξασφάλιση διασύνδεσης με νέες γραμμές, διαδικασία που εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του Μαρτίου 2017».

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Με αφορμή πληροφορίες και διαμαρτυρίες στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι από αύριο 01-02-2017, 125 Λιμενικές Αρχές, Περιφερειακές Υπηρεσίες και Επιχειρησιακά μέσα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο λόγω λήξης της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο, παρεμβαίνουμε δηλώνοντας ενεοί.

Αναλυτικότερα, όπως ενημερώθηκαν οι υπόψη υπηρεσίες, μόλις πρόσφατα δρομολογήθηκαν οι σχετικές ενέργειες για την εξεύρεση πιστώσεων και την υλοποίηση διαγωνιστικής διαδικασίας για την εξασφάλιση διασύνδεσης με νέες γραμμές δεδομένων των προαναφερόμενων Λιμενικών Αρχών και Υπηρεσιών, διαδικασία που εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του Μαρτίου 2017.

Αυτό συνεπάγεται ότι για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών – εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά στην διαδικασία εξεύρεσης νέας συνεργασίας γραμμών δεδομένων – 125 Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (π.χ. Μεγίστη, Νίσυρος, Θάσος, Οθωνοί, Σίφνος, Άγιος Ευστράτιος κλπ) δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, για καμία απολύτως εργασία, ούτε καν της απλής πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail). Φυσικά δεν γίνεται καν λόγος για την πρόσβαση εν γένει στις εσωτερικές εφαρμογές του Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Απορίας άξιο είναι λοιπόν πως, εν έτη 2017, όταν η τεχνολογία έχει εισβάλει σε κάθε τομέα της αρμοδιότητας μας, θα υπάρχουν Υπηρεσίες που θα στερούνται του αυτονόητου όπως είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ομαλή λειτουργία τους.

Επισημαίνουμε δε ότι οι λύσεις που προτείνονται όπως η πρόσβαση από εξωγενή σύνδεση διαδικτύου – το κόστος της οποίας αλήθεια δεν μας λένε ποιός θα το καλύπτει! – ή η μετακίνηση των στελεχών στην Προϊσταμένη Λιμενική Αρχή – που μπορεί να απέχει έως και 100 χλμ. ή να βρίσκεται σε άλλο νησί μόνο και μόνο για τον έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας του υπηρεσιακού email, μόνο ως αστεία προσέγγιση θα μπορούσαν να εκληφθούν.

Καλούμε τον κ. Υπουργό να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Ας μην επιτρέπουμε τέτοιου είδους ζητήματα να διογκώνονται αφενός λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών και δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την υπηρεσιακή καθημερινότητα των στελεχών και αφετέρου καθιστώντας το Σώμα και τα στελέχη του αντικείμενα κακεντρεχών σχολίων που μειώνουν το έργο και την προσφορά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δραματικές εξελίξεις στα Ελληνικά ομόλογα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στάζει φαρμάκι ο Σόιμπλε: Λεφτά τέλος για την Ελλάδα αν δεν κλείσει η αξιολόγηση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΟΚ: Σχεδιάζουν υπερ-φόρο που θα επιβαρύνει από ακίνητα και ΙΧ μέχρι… έπιπλα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δημήτρης Κατακουζηνός
Ο Δημήτρης Κατακουζηνός , ετών 35, στο mononews γράφει οικονομικά θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here