Απίστευτη καταγγελία: 400 άτομα ήταν έτοιμα να κάνουν τον αλβανικό αετό – Ποιοι πήραν αναβολή θητείας (video)

0

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί με τον ισχυρισμό ενός από τους επτά νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν να κάνουν τον αλβανικό αετό στο κέντρο εκπαίδευσης Μεσολογγίου ότι παρόμοια κίνηση ήταν έτοιμοι να κάνουν άλλα 400 άτομα.

«Ποιοι επτά, εδώ είμασταν έτοιμοι να το κάνουμε 400 άτομα» ανέφερε ο ένας από τους επτά νεοσύλλεκτους που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η φωτογραφία ανέβηκε στα social media χωρίς να το γνωρίζει ούτε αυτός αλλα ούτε και οι υπόλοιποι έξι.

Ωστόσο χαρακτηρίζει λάθος την κίνηση του, αν και συμπληρώνει ότι για τον ίδιο προδοσία θα ήταν αν έβαζε την αλβανική σημαία.

«Έχω μετανιώσει πιο πολύ για τους δικούς μου» δήλωσε ο νεοσύλλεκτος στον οποίο έχει επιβληθεί φυλακή 60 ημερών.

Ο ίδιος δηλώνει επίσης υπερήφανος που είναι Αλβανός αλλά και περήφανος που έκανε τη θητεία του στην Ελλάδα. «Άσχετα που έχω γεννηθεί στην Ελλάδα και που με έχει μεγαλώσει η Ελλάδα, είμαι υπερήφανος που είμαι Αλβανός αλλά και περήφανος που έκανα τη θητεία μου εδώ πέρα».

Την ίδια ώρα πέντε, από τους επτά συνολικώς νεοσυλλέκτους του Κέντρου Εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου οι οποίοι εμφανίζοντας στη γνωστή φωτογραφία που ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη γνωστή φωτογραφία να σχηματίζουν το λεγόμενο «αλβανικό αετό», σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού, καθώς και ο όγδοος συνάδελφός τους ο οποίος τράβηξε τη φωτογραφία, έλαβαν εξάμηνη αναβολή από το να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Οι υπόλοιποι δεν ζήτησαν και θα υπηρετήσουν κανονικώς με την υπόλοιπη σειρά τους.

Πιο συγκεκριμένα, κανένας νεοσύλλεκτος δεν έχει είχε ορκιστεί, καθώς η σειρά τους ορκίζεται κανονικώς σε όλα τα ΚΕΝ στις 10 Φεβρουαρίου. Οι πέντε λοιπόν ζήτησαν, όπως άλλωστε έχουν δικαίωμα όλοι οι νεοσύλλεκτοι, να διακόψουν ουσιαστικώς τη θητεία τους επικαλούμενοι «ψυχολογικού λόγους υγείας». Οδηγήθηκαν ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής του 414 Στρατιωτικού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, από την οποία και έλαβαν την εξάμηνης διάρκειας αναβολή.

Όπως διευκρίνιζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΣ που ερωτήθησαν σχετικώς, «η επιβληθείσα ποινή δεν υπολογίζεται κατά τον χρόνο της αναβολής αλλά υπολογίζεται από τη στιγμή που θα έλθουν πάλι στο Στρατό για να υπηρετήσουν την υπόλοιπη θητεία τους.

Θυμίζουμε ότι όλοι τιμωρήθηκαν μετά τη διενέργεια της πειθαρχικής ΕΔΕ από 50 ημέρες φυλακή από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκ.Στεφανή, το ανώτατο που μπορούσε να επιβάλλει, η οποία ποινή αυξήθηκε κατά δέκα ημέρες από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, ως έχει το δικαίωμα, που είναι επίσης το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί και αυτός να επιβάλλει.

Από τους νεοσύλλεκτους, ο ένας ο οποίος ανέβασε τη φωτογραφία στο facebook τιμωρήθηκε με επιπλέον 40 ημέρες φυλακή (σύνολο 100 μέρες), ενώ ο άλλος ο οποίος τράβηξε τη φωτογραφία με το κινητό του τιμωρήθηκε με επιπλέον 10 ημέρες φυλακή (σύνολο 70 ημέρες γι’ αυτό. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν από 60 ημέρες.

Ωστόσο,άξιο αναφοράς είναι πως οποιαδήποτε ποινή φυλακίσεως μέχρι 20 ημέρες δεν υπηρετείται ως επιπλέον χρόνος, μετά το πέρας της κανονικής θητείας. Κάθε ποινή όμως πάνω από 20 ημέρες, όπως σε όλες τις περιπτώσεις που προαναφέραμε, υπηρετείται από τον υπόχρεο μετά το πέρας της (θεωρητικής) ημερομηνίας απολύσεώς του και ως επιπλέον χρόνος αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η… σφαλιάρα του Τσίπρα στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τα “kiss, kiss” του Γιούνκερ (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο “μυστηριώδης” ομογενής από την Βενεζουέλα που αγοράζει ξενοδοχεία στην Ελλάδα (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκαλύψεις Παπαδημητρίου για Χατζηνικολάου και Τράγκα – Οι αγωγές και το δώρο με… αφιέρωση από τη “χούντα”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here