Το θολό τοπίο που υπάρχει σήμερα με τα “μπλοκάκια” αρχίζει σιγά – σιγά να… φεύγει, καθώς όσο περνούν οι ημέρες, στελέχη του υπουργείου Εργασίας βγαίνουν στα ΜΜΕ να μεταφέρουν τα… καλά νέα για ορισμένους εργαζόμενους που διαθέτουν μπλοκάκι.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά είπε πως όσοι είναι μισθωτοί και έχουν μπλοκάκι δεν είναι υποχρεωμένοι εάν δεν κόβουν αποδείξεις να καταβάλουν τις εισφορές που αναλογούν εφόσον είναι ασφαλισμένοι ως μισθωτοί σε κάποιο Ταμείο.

Βέβαια, έως τώρα και χωρίς τη διευκρίνιση αυτή, όσοι είναι μισθωτοί και έχουν μπλοκάκι θεωρούνταν δεδομένο βάσει της νομοθεσίας πως ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν την ελάχιστη εισφορά των περίπου 170 ευρώ το μήνα. Πλέον, αυτό αλλάζει, με βάση τα όσα είπε ο υφυπουργός…

Υποστήριξε ακόμα για εκείνους που δεν μπορούν να καταβάλουν τις εισφορές τους τα εξής: «Δεν θα προχωρήσουμε σε δικαστικά μέσα σε εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν. Το σύστημα είναι ένα σύστημα ασφάλειας, δεν θα διώξουμε κανέναν»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here