Αναχώρησαν από την θαλάσσια περιοχή της Κω τα δύο πλοία με σημαία Τουρκίας που είχαν προσαράξει.

Το σκάφος «ALCATRAS» σημαίας Τουρκίας, που στις 26/12/2016 είχε προσαράξει στο νησί λόγω βλάβης του πηδαλίου, αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής από τη θαλάσσια περιοχή Ακρας Σκανδαρίου, για την Αλικαρνασσό έπειτα από προσωρινή στεγανοποίηση των ρηγμάτων του πλοίου.Η αποκόλληση του πλοίου επετεύχθη το Σάββατο με τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών.

Τα ALCATRAS είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό την Αττάλεια, αλλά λόγω βλάβης βρέθηκε, όπως υποστηρίζει ο καπετάνιος, σε αυτό το σημείο.

Στο μεταξύ με ιδία μέσα αποκολλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής το φορτηγό πλοίο «IBRAHIM SIMSEK» σημαίας Τουρκίας, που προσάραξε και αυτό στην ίδια θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση περίπου 0,65 ναυτικών μιλίων από την περιοχή ‘Ακρα Σκανδαρίου Κω. Στο πλοίο δεν προκλήθηκε κάποια εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, το «IBRAHIM SIMSEK», είχε αποπλεύσει από το Νεμρούτ της Σμύρνης με προορισμό το Ισκεντερούν στην Τουρκία, μεταφέροντας προϊόντα σιδήρου και επέβαιναν συνολικά σε αυτό 14 μέλη πλήρωμα όλοι αλλοδαποί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απειλές: Έρχονται μαύροι κύκνοι για τους επενδυτές

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Φόροι και εισφορές «κλέβουν» το 60% – 70% του εισοδήματος μας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποια ακίνητα και υπόχρεοι απαλλάσσονται από τον ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here