Αλλαγή δεδομένων για τους πρόσφυγες! Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παίρνει πίσω την ανάκληση βίζας

0

Αλλάζουν τα μέχρι πρότινος δεδομένα για τους πρόσφυγες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μετά από την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα για τους πολίτες του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα επιτρέπει σε όσους κατέχουν έγκυρη βίζα την είσοδο στις ΗΠΑ. Έτσι, θα συμμορφωθεί με την χθεσινή απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ, η οποία μπλοκάρει προσωρινά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ανατρέψαμε την προσωρινή ανάκληση της βίζας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι θα άρει την απαγόρευση εισόδου σε ανθρώπους, που προέρχονται από τις χώρες εκείνες που περιλαμβάνονται στο επίμαχο διάταγμα και θα ξεκινήσει εκ νέου τον έλεγχό τους, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σκοπεύει να καταθέσει επείγουσα δικαστική εντολή, το συντομότερο δυνατό, για να προχωρήσει η εφαρμογή του διατάγματος Τραμπ και να ακυρωθεί η απόφαση του δικαστή του Σιάτλ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.

Λιγότερες από 60.000 βίζες ανακλήθηκαν προσωρινά βάσει του εκτελεστικού διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που απαγόρευσε την είσοδο στους πολίτες επτά κρατών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο ΣτΕ οι δικηγόροι για το Ασφαλιστικό – Επί τάπητος συναινετικά διαζύγια και τις πιστωτικές κάρτες (Ρ.O.S.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SOS από καθηγητή του ΑΠΘ: Χαμηλή η αυτάρκεια της Ελλάδας σε βόειο και χοιρινό κρέας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Έφυγε» ο Συράκος Δανάλης , καταξιωμένος διευθυντής φωτογραφίας του κινηματογράφου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here