Με 830.000 υπογραφές, ανεπιθύμητος ο Τραμπ στην Μ. Βρετανία

0

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των Βρετανών σε μία διαδικτυακή «διαδήλωση», προκειμένου να αποτραπεί η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Μεγάλη Βρετανία. 

Οι υπογραφές άρχισαν να συγκεντρώνονται αμέσως μετά την εκλογή του τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά αφότου ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε το διάταγμα για την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μουσουλμάνων προσφύγων και υπηκόων επτά χωρών εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί έσπευσαν να τη στηρίξουν με την υπογραφή τους τη συγκεκριμένη αίτηση.

Αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν 830.000 υπογραφές, πολλές περισσότερες από ό,τι ήταν μάλιστα αναγκαίες.

«Θα πρέπει να επιτραπεί στον Ντόναλντ Τραμπ να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειος ως επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά δεν θα πρέπει να προσκληθεί για επίσημη κρατική επίσκεψη διότι αυτό θα έφερνε σε δυσχερή θέση την Αυτής Υψηλότητα, τη Βασίλισα», αναφέρει η αίτηση.

Η αίτηση απαγορεύει επίσης στον Αμερικανό πρόεδρο να συναντηθεί με τον Πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο, υπό οποιαδήποτε επίσημη ιδιότητά του. «Ο καταγεγραμμένος μισογυνισμός του Ντόναλντ Τραμπ και η χυδαιότητά του δεν επιτρέπουν να γίνει δεκτός απ’ την Αυτής Υψηλότητα, τη Βασίλισσα ή τον Πρίγκιπα της Ουαλίας. Γι’ αυτό, στη διάρκεια της προεδρίας του δεν πρέπει να προσκληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για επίσημη κρατική επίσκεψη.»

Ωστόσο, η αίτηση αυτή έφτασε μέχρι τη βουλή. Από την πλευρά της η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιμένει, βέβαια, ότι η επίσημη κρατική επίσκεψη Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει όπως προγραμματίστηκε, αλλά το αποτέλεσμα της συζήτησης της αίτησης στη Βουλή μπορεί να εκτροχιάσει τα σχέδια αυτά.

Η προηγούμενη αίτηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έπιασε επίσης τον στόχο των 100.000 υπογραφών και συζητήθηκε σε φορτισμένο κλίμα πέρυσι στη βουλή, όπου ακούστηκαν χαρακτηρισμοί όπως «τρελός» και «μπούφος» για τον Αμερικανό πρόεδρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Ιβάνκα Τραμπ και το ασημί, μάξι φόρεμα των 4.000 δολαρίων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα Starbucks απαντούν στον Τραμπ και προσλαμβάνουν 10.000 πρόσφυγες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι αλλάζει στην Emirates λόγω Τραμπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here