• Uncategorized

    Μπορώ να φέρω τα χρήματά μου από το εξωτερικό;


    Μπορεί τα capital controls να μην έχουν ακόμα αρθεί πλήρως, όμως πλέον έχουν χαλαρώσει αρκετά για να μπορούν οι καταθέτες να «ανασάνουν». Μάλιστα, οι τελευταίες αλλαγές που έγιναν στα capital controls ευνοούν τους Έλληνες που έχουν χρήματα στο εξωτερικό, οι οποίοι πλέον μπορούν να φέρουν τα χρήματά τους πίσω στην Ελλάδα, χωρίς περιορισμούς.

    Όπως εξηγεί η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, μετά τις τελευταίες αλλαγές, «επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 100% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά την 1/12/2017, μεταφέρονται από την αλλοδαπή με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς, που τηρούνται σε πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών».

    Επομένως, αν κάποιος έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και θέλει και τις φέρει πίσω στην Ελλάδα, τώρα μπορεί να το κάνει χωρίς προβλήματα και αυτό αναμένεται να κινήσει το ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια, λόγω των capital controls αλλά και της γενικότερης αβεβαιότητας γύρω από την ελληνική οικονομία, απέφευγαν τις ελληνικές τράπεζες, όμως τώρα βλέπουν τα πράγματα να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και σκέφτονται σοβαρά να κάνουν… comeback στην Ελλάδα.

    Οι τράπεζες το γνωρίζουν καλά αυτό και είναι έτοιμες να υποδεχθούν με… ανοιχτές αγκάλες τους πελάτες τους που είναι πρόθυμοι να επαναφέρουν σε αυτές τις καταθέσεις τους, προσφέροντας ελκυστικά προγράμματα και υπηρεσίες personal banking, μέσω των οποίων εξειδικευμένοι τραπεζικοί σύμβουλοι καθοδηγούν τα επόμενα βήματά τους, ώστε τα κεφάλαιά τους να αποκτήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξία.

    Οι υπηρεσίες personal banking απευθύνονται σε πελάτες με κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 70.000 ευρώ και το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι παρέχουν την πολύτιμη τραπεζική τεχνογνωσία σε ανθρώπους που, σε πολλές περιπτώσεις, δεν γνωρίζουν πώς μπορούν να διαχειριστούν αποδοτικά τα κεφάλαιά τους.



    ΣΧΟΛΙΑ