• Ροή Ειδήσεων

    Πώς μπορώ να αγοράσω και να πουλήσω χρυσές λίρες Αγγλίας και ράβδους χρυσού;


    Το σχετικά ασφαλές «λιμάνι» του χρυσού επιλέγουν πολλοί επενδυτές (τόσο μεγάλοι όσο και μικροεπενδυτές) για να τοποθετήσουν μέρος του κεφαλαίου τους, βλέποντας στο πολύτιμο μέταλλο μία σταθερότητα που άλλες επενδύσεις δεν διαθέτουν. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που, όταν τα πράγματα στις χρηματαγορές πηγαίνουν στραβά και οι μετοχές καταρρέουν, οι περισσότεροι στρέφονται στο κύρος του χρυσού. Φυσικά, και ο χρυσός έχει τις αυξομειώσεις του, που κάθε άλλο παρά αμελητέες είναι. Πριν την κρίση του 2008 η τιμή του χρυσού κυμαινόταν κάτω από τα 800 δολάρια, για να ανέβει μέσα στα επόμενα χρόνια και να φτάσει το 2011 πάνω από τα 1.800 δολάρια, επίπεδα τα οποία πλησίασε ξανά το 2012. Έκτοτε η τιμή του έχει υποχωρήσει και κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.400 δολαρίων (σήμερα βρίσκεται λίγο πάνω από τα 1.315 δολάρια η ουγκιά).

    Για κάποιον που ενδιαφέρεται να επενδύσει στον χρυσό, ο πιο απλός τρόπος είναι να αγοράσει χρυσές λίρες Αγγλίας, το πιο γνωστό και δημοφιλές χρυσό νόμισμα. Μία λίρα Αγγλίας 22 καρατίων ζυγίζει 7,988 γραμμάρια, ενώ η μισή χρυσή λίρα ζυγίζει 3,99 γραμμάρια. Επίσης, υπάρχουν και οι ράβδοι χρυσού, που μπορεί να ζυγίζουν από 5 έως 1000 γραμμάρια.

    Η μοναδική εμπορική τράπεζα στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται σε προϊόντα και υπηρεσίες χρυσού είναι η Τράπεζα Πειραιώς, και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας του Βασιλικού Νομισματοκοπείου της Μεγάλης Βρετανίας για τη διάθεση Χρυσών Λιρών Αγγλίας στη χώρα μας.

    Ειδικότερα, αν θέλει κανείς να πουλήσει ή να αγοράσει χρυσές λίρες Αγγλίας, οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με βάση το Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Συναλλάγματος και Τραπεζογραμματίων που εκδίδει καθημερινά η τράπεζα, εφόσον αφορούν σε έως και 30 Χρυσές Λίρες Αγγλίας ή 60 Μισές Χρυσές Λίρες Αγγλίας, ή 300 γραμμάρια Ράβδων Χρυσού, ενώ πάνω από το όριο αυτό οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με ειδική τιμή που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς.

    Ο χρυσός, πέρα από επένδυση, αποτελεί και ιδανικό δώρο: μπορεί κανείς να αγοράσει χρυσές λίρες (διατίθενται σε κομψό υφασμάτινο πουγκί) ή ράβδους χρυσού (σε υφασμάτινο πουγκί ή σε πολυτελή κασετίνα άνω των 100 γραμμαρίων) και να τις δωρίσει στους ανθρώπους που εκτιμά.

    Επιπλέον, στην Τράπεζα Πειραιώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν έλεγχο γνησιότητας και εκτίμηση της αξίας του επενδυτικού τους χρυσού, καθώς και να επωφεληθούν από την υπηρεσία φύλαξης επενδυτικού χρυσού, που γίνεται στις ειδικές εγκαταστάσεις της τράπεζας στην Αθήνα και μειώνει τους κινδύνους, μεταφοράς και  φύλαξης, ενώ διασφαλίζει ότι η ποιότητα του χρυσού δεν θα αλλοιωθεί λόγω φθοράς.

    Στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου 16, η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε το PIRAEUS GOLD.  Το νέο σημείο εξυπηρέτησης πελατών για Προϊόντα και Υπηρεσίες Χρυσού, άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να απαιτείται προγραμματισμένο ραντεβού. (Δείτε εδώ) 

    Στο χώρο θα βρείτε διαθέσιμα Προϊόντα Χρυσού, καθώς και μια ολοκληρωμένη γκάμα Υπηρεσιών Χρυσού για αγορά, πώληση, εκτίμηση και φύλαξη. Στο σημείο βρίσκεται ειδικός εμπειρογνώμονας στην εκτίμηση Χρυσών Λιρών και φασματογράφος τελευταίας τεχνολογίας, που ελέγχει και εκτιμά άμεσα, παρουσία του πελάτη, τη γνησιότητα και την αξία των Χρυσών Λιρών και Ράβδων Χρυσού, δίνοντάς τη δυνατότητα φύλαξης ή και άμεσης αγοράς τους από την Τράπεζα.



    ΣΧΟΛΙΑ