• Ροή Ειδήσεων

    Είναι τώρα πια ασφαλές να βγάλω τα χρήματά μου από τη θυρίδα ή το στρώμα;

    Woman meeting financial adviser in office


    Μία από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών είναι ότι ανησυχούμε περισσότερο για τα χρήματά μας και, κάπως έτσι, ένα αμύθητο ποσό είναι σήμερα κρυμμένο σε θυρίδες, στρώματα και… σεντούκια. Μήπως, όμως, όλο αυτό το ρευστό βρίσκεται σε λάθος μέρος; Τους τελευταίους μήνες είναι εμφανής μία τάση επιστροφής των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, η οποία όμως δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θα μπορούσε να είναι. Κι όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

    Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σήμερα ένα οικοδόμημα που στηρίζεται σε γερές βάσεις, ενώ την ίδια στιγμή η Ελλάδα δεν είναι πια μία χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας, αλλά μία χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, κάτι που αναγνωρίζουν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και οι επενδυτικές τράπεζες.

    Και όταν μία χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, η θέση του χρήματος είναι στην πραγματική οικονομία και όχι στα… σεντούκια.

    Η πρόταση για κάποιον, που έχει σήμερα στην άκρη μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, είναι να ενταχθεί στο personal banking, μία έννοια που στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο στο εξωτερικό.

    Τι είναι το personal banking; Μία υπηρεσία που προσφέρουν πλέον όλες οι ελληνικές τράπεζες σε ανθρώπους που διαθέτουν ένα σεβαστό κεφάλαιο (συνήθως από 70.000 ευρώ και πάνω) και χρειάζονται συμβουλές για το πώς να το διαχειριστούν.

    Οι τράπεζες έχουν εξειδικευμένους συμβούλους με μεγάλη εμπειρία, οι οποίοι είναι στη διάθεση των πελατών που θέλουν να εξασφαλίσουν μία προστιθέμενη αξία για τα χρήματά τους, κατευθύνοντάς τους σε προϊόντα και επιλογές που είναι συμφέρουσες γι’ αυτούς.

    Αυτή η τεχνογνωσία που διαθέτουν οι τραπεζικοί σύμβουλοι είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα κεφάλαιο που «κάθεται» στάσιμο σε κάποια θυρίδα ή σε ένα σεντούκι και σε ένα κεφάλαιο που αναπτύσσεται και «αυγατίζει», προς όφελος του ιδιοκτήτη του.

    Σήμερα οι ελληνικές τράπεζες, ειδικά για όσους έχουν πάνω από 70.000 ευρώ, δίνουν επιτόκια υψηλότερα από τις τράπεζες της ευρωζώνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν λύσεις σε όλα τα επίπεδα.



    ΣΧΟΛΙΑ