• Paradise Papers

    Ξεκινάει εισαγγελική ερευνα για τους Έλληνες των Paradise Papers

    Τράπερ


    Σε νέους φορολογικούς παραδείσους -αυτούς που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers- στοχεύουν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές, αναζητώντας φορολογικές παραβάσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Η οικονομική εισαγγελέας Μαριάννα Ψαρουδάκη παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για τα λεγόμενα Paradise Papers, στα οποία φέρονται να υπάρχουν και ελληνικού ενδιαφέροντος φυσικά και νομικά πρόσωπα με εξωχώριες εταιρείες σε χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι.

    Η νέα έρευνα θα κινηθεί σε παράλληλα μονοπάτια, όπως είθισται να κάνουν τα τελευταία χρόνια οι εισαγγελικές αρχές της χώρας με όλα τα στοιχεία (επίσημα ή ανεπίσημα) που περιέρχονται σε γνώση τους με τις περίφημες λίστες του εξωτερικού.

    Δηλαδή, αφενός θα ελέγξουν αυτοτελώς τα στοιχεία των Paradise Papers, αφετέρου θα κινηθούν και με μία δεύτερη έρευνα, ψάχνοντας συνδυαστικά αυτά τα νέα στοιχεία
    με τα παλαιότερα πλούσια στοιχεία που έχουν πλέον στην κατοχή τους από τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κι ολο το προελεγχθέν υλικό για τους Ελληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού.

    Οι επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να ζητήσουν τα στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος και η αξιολόγησή τους σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα ή μη της ύπαρξης εξωχώριων εταιρειών, καθώς εισαγγελικές πηγές έλεγαν ότι αυτή η λίστα κινείται
    στο όριο νομιμότητας και παρανομίας.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα Paradise Papers περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να συνδέονται με εταιρείες offshore και εντοπίζονται στα αρχεία της Appleby.

    Στα αρχεία φέρονται να υπάρχουν ονόματα πολιτικών, εφοπλιστών και τραπεζιτών ή πρόσωπα που συνδέονται με αυτούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρέμβαση εισαγγελέως Αρείου Πάγου: Έρευνα για την υπογραφή της σύμβασης πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως σχολιάζει η Κομισιόν την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ολοκληρώνεται η εξαγορά του «Έψιλον» από το Σαββίδη-Ποιος αναλαμβάνει διευθυντής



    ΣΧΟΛΙΑ