Παναγιώτης Τσάκος: Θα πρέπει να αφήσουμε τους νέους να έρθουν στα καράβια με 1.500 δολάρια το μήνα!

Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος είναι κατηγορηματικός  «Αν θέλουμε Έλληνες ναυτικούς στη ναυτιλία μας, θα πρέπει να τους χειριστούμε όπως τους χειρίζονται οι ανταγωνιστές μας. Έλληνες ναυτικοί άνεργοι δεν υπάρχουν, αντιθέτως υπάρχουν εκατοντάδες και χιλιάδες νέα παιδιά άνεργα, που αν τους αφήσουμε και δεν τα εμποδίσουμε, θα έρθουν με πολύ χαρά στο βαπόρι για να πάρουν 1.500 δολάρια ή 1.500 ευρώ το μήνα».

Αυτό τόνισε ο κ.  Τσάκος, ο Έλληνας εφοπλιστής, επικεφαλής του πανίσχυρου ομίλου Tsakos Group, που του απονεμήθηκε το βραβείο ναυτιλίας από την Κα Ειρήνη Αθανασιάδου, πρόεδρο της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», για την πολύτιμη προσφορά του στον κλάδο.

«Τα τελευταία χρόνια γίναμε όλοι κρατικοδίαιτοι και δεν μπορούμε να βρούμε ελληνικά πληρώματα», είπε, ενώ χαρακτήρισε το ναυτικό επάγγελμα ως το ωραιότερο στον κόσμο. Πρόσθεσε επίσης, ότι «ο ελληνόκτητος στόλος είναι μεγάλος και δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε τις γυναίκες. Πρέπει οι αρχές και τα θεσμικά μας όργανα να βρούνε λύσεις για να αυξηθούν τα ελληνικά πληρώματα». Τόνισε ότι «θα πρέπει να μάθουμε να κατανοήσουμε και να συμφωνήσουμε, γιατί δεν έρχονται πλοία στην ελληνική σημαία και μας φεύγουν».

«Φτιάχνουμε πρώτα το μαγαζί και μετά καλούμε τους πελάτες ή πριν το φτιάξουμε πάμε στους πελάτες και τους ρωτάμε γιατί δεν έρχεστε και τι έγινε» ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα Ναυτεμπορική αποφάσισε, σε κάθε ναυτιλιακό συνέδριο, να τιμά και μία προσωπικότητα της ναυτιλίας. Η κ. Ειρήνη Αθανασιάδου, απονέμοντας το βραβείο, ευχήθηκε στον καπετάν Τσάκο «να είμαστε για πολλά χρόνια μαζί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιταλία: Παγωμένος τάφος το ξενοδοχείο – «Κανένα ίχνος ζωής» λένε οι διασώστες (pics + video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης σε Γιακουμάτο για τα περί ομοφυλοφυλίας: “Βγες και ζήτα συγγνώμη” – Όλος ο διάλογος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here