Π. Μοσκοβισί: Πρέπει να αναγνωρισθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων και όχι να προχωρήσουμε σε νέες απαιτήσεις

0

«Είναι φυσιολογικό να ζητούν από την Ελλάδα οι εταίροι της να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, αλλά μόνον αυτές και όχι διαρκώς επιπλέον απαιτήσεις» διαμηνύει ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. 

«Από τότε που ανέλαβα στο Eurogroup», αφηγείται, πριν από πέντε χρόνια, έχω την πεποίθηση πως η Ελλάδα έχει περισσότερο από ποτέ θέση στους κόλπους της ΕΕ Οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός, και δεν μιλάω μόνο για την ελληνική κυβέρνηση, έχουν συναινέσει σε δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Η χώρα ανακάμπτει αργά, αλλά πηγαίνει καλύτερα, επιτέλους», εκτιμά ο Επίτροπος και προσθέτει: «Θα πρέπει να αναγνωριστούν οι προσπάθειές της και δεν πρέπει να παραδοθούμε στην πρόκληση ορισμένων που ζητούν ολοένα και περισσότερα μέτρα ή επιπλέον σφίξιμο του ζωναριού».

Κατά τον Π. Μοσκοβισί, θα πρέπει άλλωστε, «να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις που δόθηκαν σε αντάλλαγμα των προσπαθειών αυτών… (εξάλλου) οποιοδήποτε νέο ψυχόδραμα θα είναι αντιπαραγωγικό». Για αυτό και «θα πρέπει να κλείσουμε γρήγορα τη δεύτερη αξιολόγηση, μέσα στους επόμενους μήνες, και να εξετάσουμε τις προϋποθέσεις ελάφρυνσης του χρέους».

Πόσο μάλλον που, όπως αναφέρει, από τα 80 ζητήματα της αξιολόγησης έχουν απομείνει δύο ως τρία, αλλά «είναι μικρά ζητήματα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του στην «Real News», ο Γάλλος επίτροπος τονίζει: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως έπειτα από τόσα χρόνια που αναμέναμε τις μεταρρυθμίσεις και μετά από τόσες συγκρούσεις, από τον Ιούλιο του 2015 έχουμε το 3ο πρόγραμμα που λειτουργεί και με μεταρρυθμίσεις που αδιαμφισβήτητα έγιναν, και βλέπουμε ότι αποδίδουν καρπούς… Αυτό πρέπει οι Ευρωπαίοι να το αναγνωρίσουν. Δεν καταλαβαίνω σήμερα πώς είναι δυνατόν να έχουμε μια επιφυλακτική στάση».

Για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας δηλώνει πως δεν ανησυχεί καθόλου, ενώ αναγνωρίζει την ανάγκη μεγαλύτερης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ.Ζαχαριάδης για Μοσκοβισί

«Ο κ. Μοσκοβισί ήταν και παραμένει στους λογικούς ανθρώπους στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ένας σημαντικός υποστηρικτής της ελληνικής προσπάθειας αλλά και της Ευρώπης που προσπαθεί να λύσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα, μέσα από λύσεις που θα εφαρμοστούν διατηρώντας την κοινωνική συνοχή» τόνισε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο με αφορμή τη συνέντευξη του Επιτρόπου Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, Υποθέσεων της Ε.Ε στη Realnews, σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση.

«Η παρέμβαση του Μοσκοβισί είναι πολύ σημαντική, καθώς βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης και τέτοιες φωνές, έχουν ιδιαίτερη σημασία να ακούγονται στην Ευρώπη» συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στ. Θεοδωράκης: Δημοσιογράφος, πολιτικός, μετά αγρότης (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι επτά «μνηστήρες» της Γαλλίας: Οι εκλογές και η περίπτωση Λεπέν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here