“Όμηρος” του Τραμπ ο Τσίπρας για τη δεύτερη αξιολόγηση – Τι συμβαίνει

0

Το mononews έχει γράψει κατ’ επανάληψη πως η δεύτερη αξιολόγηση είναι υπόθεση των Αμερικανών. Ή εάν προτιμάτε, αυτή εξαρτάται πλέον από τις θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος με ωμό τρόπο παραδέχθηκε πως η διαπραγμάτευση θα είχε κλείσει εάν δεν υπήρχε το ΔΝΤ…

Πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, μίλησε στο Πρακτορείο FM αφήνοντας να εννοηθεί πως η χώρα μας είναι “όμηρος” του νέου Αμερικανού προέδρου. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Η διαπραγμάτευση θα είχε κλείσει εάν είχαμε να διαπραγματευτούμε μόνο με τους Ευρωπαίους, είναι το ΔΝΤ που δεν το επιτρέπει. Εμείς ζητούμε για τα εργασιακά ότι προβλέπεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πάντως δεν έθεσε το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης καθώς, όπως εκτίμησε, «εξαρτάται πλέον από τις θέσεις του νέου Αμερικανού Προέδρου Τράμπ». «Εάν δεν γνωρίζουμε τι θα αποφασίσει το ΔΝΤ δεν μπορώ να σας πω πότε θα κλείσει η αξιολόγηση» σημείωσε και υπογράμμισε ότι το θέμα πλέον έχει να κάνει με πολιτικές επιλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here