Όλοι θέλουν (την πολυεθνική) Fraport: Χιλιάδες αιτήσεις για προσλήψεις. Το μεγάλο μυστικό

0

Κάποτε το όνειρο (σχεδόν) κάθε Έλληνα ήταν να διοριστεί στο Δημόσιο. Αυτά στην εποχή των παχιών αγελάδων βέβαια, όταν ο διορισμός συνοδευόταν, πέρα από τη μονιμότητα, με έναν ελκυστικό – και σε πολλές περιπτώσεις αδικαιολόγητα γενναιόδωρο- μισθό και ενδεχομένως μία πολύ βολική πρόωρη σύνταξη.

Τώρα όμως οι εποχές έχουν αλλάξει. Και μάλιστα σε μία τουλάχιστον περίπτωση έχουν αλλάξει τόσο πολύ, που δημόσιοι υπάλληλοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα πόστα τους για μία θέση στον ιδιωτικό τομέα! Όχι όμως σε όποια κι όποια εταιρεία…

Ο λόγος για τη Fraport Greece, την εταιρεία που θα αναλάβει τη λειτουργία 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, με μεγαλόπνοα σχέδια για την αναβάθμισή τους και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης σε αυτά. Όπως γράφαμε ήδη από το καλοκαίρι στο mononews.gr, η Fraport Greece θα προσλάβει αποκλειστικά Έλληνες στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της στα περιφερειακά αεροδρόμια, και το ενδιαφέρον από υποψήφιους εργαζομένους είναι πραγματικά εξωφρενικό! Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η εταιρεία έχει προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει σε περίπου 550 προσλήψεις (μέχρι τώρα έχουν γίνει γύρω στις 70 προσλήψεις, κατά κύριο λόγο για τη στελέχωση των γραφείων της στην Αθήνα), τα βιογραφικά που έχει λάβει μετριούνται σε αρκετές χιλιάδες!

Alexander Zinell. CEO Fraport Greece
Alexander Zinell. CEO Fraport Greece

Ενδεικτικό είναι δε ότι είναι πολλά τα (σε πολλές περιπτώσεις διευθυντικά) στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που είτε έχουν ήδη παραιτηθεί από τις θέσεις τους, είτε πρόκειται να το κάνουν, προκειμένου να αναλάβουν πόστο στην Fraport Greece.

Γιατί όμως τέτοια… πρεμούρα για χάρη της Fraport Greece; Ε, δεν είναι και δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς αυτό: αφενός το ότι πρόκειται για μία πολυεθνική εταιρεία εγνωσμένου κύρους, αφετέρου το γεγονός ότι πρόκειται να προσλάβει εκατοντάδες εργαζομένους, σε μία περίοδο που η ανεργία θερίζει, είναι αρκετά για να πείσουν τον καθένα ότι το μέλλον του εκεί είναι εξασφαλισμένο – και γιατί όχι, ακόμα πιο εξασφαλισμένο απ’ όσο θα ήταν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας…

Σημειώνεται ότι η Fraport Greece αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου να αναλάβει το πρώτο αεροδρόμιο, και δύο μήνες αργότερα τα υπόλοιπα. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου με περισσότερους από 4 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο το καθένα, καθώς και άλλα μικρότερα, όπως της Σκιάθου και της Καβάλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άγης Βερούτης: Ελεύθεροι επαγγελματίες πηγαίνετε στην Βουλγαρία. Στην Ελλάδα θα πάτε φυλακή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μυτιληναίος, Γεράρδος, Φέσσας, Βακάκης, Λασκαρίδης , Αποστολόπουλος, Σαράντης είναι έτοιμοι για εξαγορές;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here