• Οικονομία

    Τζέρι Ράις (ΔΝΤ): «Περιμένουμε το Eurogroup για να προχωρήσουμε»

    • NewsRoom
    Λαγκάρντ ΔΝΤ Ράις

    Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος ΔΝΤ


    Από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου εξαρτά τις επόμενες κινήσεις του σε ό,τι αφορά τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα της Ελλάδας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφερε, σε ενημέρωση δημοσιογράφων από την Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

    Ο κ. Ράις τόνισε ότι το ΔΝΤ είχε ζητήσει να εκπληρωθούν δύο προϋποθέσεις για να προχωρήσει παρακάτω: αφενός, να συμμορφωθεί η Ελλάδα και να εφαρμόζει τους όρους του προγράμματος και, αφετέρου, να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους της χώρας, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

    Τα δύο αυτά θέματα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή και, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, έχει σημειωθεί πρόοδος. Μόλις εκπληρωθούν οι δύο προϋποθέσεις, είπε, «τότε θα πάμε στο ΔΣ του ΔΝΤ για να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα της Ελλάδας επί της αρχής».

    Ο κ. Ράις δήλωσε ακόμη πως οι ελληνικές αρχές και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί βρίσκονται στο τέλος της διαδικασίας για την γ’ αξιολόγηση του προγράμματος.

    «Ας περιμένουμε τι θα ειπωθεί στο Eurogroup», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Σε ερώτηση για το εάν οι τεχνικές συζητήσεις για το χρέος είναι αρκετές ώστε το ΔΝΤ να θεωρήσει πως γίνονται κινήσεις για το ζήτημα, ο κ. Ράις τόνισε πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος για τις συζητήσεις για το χρέος σε σχέση με παλαιότερα, σημειώνοντας, όμως, ότι δεν έχουν γεφυρωθεί ακόμη όλες οι διαφορές.

    Λαγκάρντ
    Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος ΔΝΤ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αισιόδοξο το ΔΝΤ όσον αφορά μια συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους



    ΣΧΟΛΙΑ