• Οικονομία

    Τραμπ: «Τεχνητά υψηλές οι τιμές του πετρελαίου» – Υποχωρεί η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη

    • NewsRoom
    Τραμπ


    «Οι τιμές του πετρελαίου είναι τεχνητά πολύ υψηλές! Δεν είναι καλό και δεν θα γίνει αποδεκτό!» δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ μέσω Twitter, μετά τη συνάντηση των υπουργών πετρελαίου από τον Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ).

    Η συνάντηση υπουργών πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, έδειξε τη θέλησή τους για περαιτέρω σύσφιξη της αγοράς και ώθησης των τιμών.

    Στον απόηχο των συζητήσεων αυτών, ο Ντ. Τράμπ είπε στο Twitter πως «φαίνεται ότι με τις ποσότητες-ρεκόρ πετρελαίου παντού, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως φορτωμένων πλοίων στη θάλασσα, οι τιμές του πετρελαίου είναι τεχνητά πολύ υψηλές! Δεν είναι καλό και δεν θα γίνει αποδεκτό!».

    Η τιμή του αργού υποχωρεί στη Νέα Υόρκη μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για «τεχνητά υψηλές» τιμές πετρελαίου.

    Το WTI υποχωρεί 0,1% στα 68,22 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Βrent, με ίδιες απώλειες, φτάνει στα 73,70 δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Νωρίτερα, μία μέρα αφότου το πετρέλαιο έφτασε στο υψηλότερο σημείο από το 2014, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι ο κόσμος έχει την «ικανότητα» να απορροφήσει υψηλότερες τιμές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πετρέλαιο: Ετοιμαστείτε για «πτήση» ακόμη και στα 80 δολάρια/βαρέλι, προειδοποιεί η JPMorgan

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Hurriyet: Η Άγκυρα απέσυρε όλα τα αποθέματα του χρυσού της από τις ΗΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραμπ: «Κάποια στιγμή η Κίνα θα ξεμείνει από πυρομαχικά στο εμπόριο»



    ΣΧΟΛΙΑ