• The Wiseman

    Το μεγάλο στοίχημα του Νάσου Ζαρκαλή και της WIND VISION

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Αποκαλυπτήρια του Νάσου Ζαρκαλή για τη Wind TV

    Ο καιρός έφθασε για τα αποκαλυπτήρια της συνδρομητικής τηλεόρασης της Wind που θα ονομάζεται Wind Vision. Σήμερα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής θα ανακοινώσει την επίσημη διάθεση της νέας υπηρεσίας, η οποία όλο αυτό το διάστηκε λειτουργούσε πιλοτικά σε περίπου 1.700 συνδρομητές.

    Η εταιρεία θα μπορεί πλέον να διαθέτει quad play (ιντερνετ, σταθερό, κινητό, τηλεόραση) στους συνδρομητές της, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε πάνω από 60 συνδρομητικά κανάλια, για θέαση σε τηλεόραση, αλλά και σε tablet ή smartphone μέσα ή έξω από το σπίτι.

    Όταν ο Ζάεφ εγκαινίασε έργο του Άκτορα που ο ίδιος είχε καταγγείλει ως σκάνδαλο- Εγκαίνια παρουσία Σπίρτζη και Κούτρα

    Απίθανα πράγματα συνέβησαν στα Σκόπια, στα εγκαίνια οδικού έργου 227 εκατ.ευρώ, που υλοποίησε η τεχνική εταιρεία Άκτωρ.

    Το έργο είναι μέρος του αυτοκινητόδρομου “Φιλίας” που εκτείνεται μέχρι τα ελληνικά σύνορα, που με τη σειρά του αποτελεί τμήμα του πανευρωπαϊκού διαδρόμου 10 μήκους 1.450 χλμ., ο οποίος συνδέει το Σάλτσμπουργκ με τη Θεσσαλονίκη, μέσω της Λιουμπλιάνα, του Ζάγκρεμπ, του Βελιγραδίου και των Σκοπίων.

    Τα εγκαίνια έγιναν την Τρίτη με τη παρουσία, μεταξύ άλλων, κοινοτικών επιτρόπων, του υπουργού Υποδομών Χρ.Σπίρτζη (έπειτα από πρόσκληση του σκοπιανού ομολόγου του), του πρόεδρου της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλου, του Δημήτρη Κούτρα, εκ των βασικών μετόχων και αντιπρόεδρο της Eλλάκτωρ κ.α. Την… κορδέλα έκοψε ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταγγείλει ως τεράστιο σκάνδαλο το έργο και είχε κατηγορήσει ευθέως τον Άκτορα για μεθοδεύσεις!

    Μάλιστα, πέρυσι το Καλοκαίρι είχε ασκηθεί δίωξη κατά της Aktor ADT με πολύ σοβαρές κατηγορίες, με τον Ζάεφ να σηκώνει το λάβαρο του ιερού αγώνα κατά της διαφθοράς προκαλώντας έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη γειτονική χώρα και ελέγχους από διεθνείς οργανισμούς. Η κατασκευαστική εταιρεία είχε εξ αρχής χαρακτηρίσει “αβάσιμα και αδικαιολόγητα” τα δημοσιεύματα και της κατηγορίες.

    Προχθές, λοιπόν, ήταν ο ίδιος ο Ζάεφ που όχι μόνον παρέστη στην τελετή εγκαινίων στο Ντεμίρ Κάπια, αλλά εξήρε και τη σημαντικότητα του έργο για τη χώρα του! Έργο στο οποίο συμμετείχαν χρηματοδοτικά η EBRD, η Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ομορφιές…

    Σε κλοιό προβλημάτων Καλογρίτσας – Γαντζούλας (ΤΡΙΚΑΤ)

    Σημαντικά ζητήματα με τις τράπεζες αντιμετωπίζουν δύο κατασκευαστικοί όμιλοι που για διαφορετικούς λόγους έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια γίνει γνωστοί στην αγορά. Η Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα έχει δανειοδοτηθεί με κεφάλαια άνω των 110 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής και βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση από την τράπεζα για την εξυπηρέτησή τους. Ο όμιλος Καλογρίτσα είχε αναλάβει, προσφέροντας εκπτώσεις άνω του 50%, σε τέσσερις από τις οκτώ εργολαβίες του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος. Τώρα, για να συμβασιοποιηθεί το έργο, απαιτείται ο όμιλος να προσκομίσει σειρά δικαιολογητικών και εγγυητικών, αλλιώς θα κηρυχθεί έκπτωτος.

    Την ίδια στιγμή στην ΤΡΙΚΑΤ, που αποτελεί μετεξέλιξη της της Γαντζούλας ΑΤΕΕ, εταιρείας που έχει αναλάβει πλήθος εργολαβιών για τη ΔΕΗ και το ΔΕΔΔΗΕ, έχει επιβληθεί σειρά αναγκαστικών κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, ενώ έχει υποκατασταθεί από διάφορα έργα. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών είναι προς την Πειραιώς (21,3 εκατ.) και ακολουθούν Εθνική (12,3 εκατ.), Alpha (11,4 εκατ.), Αττικής (6,6 εκατ.), Παγκρήτια (2,3 εκατ.) και Eurobank (1,6 εκατ.).

    Πως προχωρά η IBG

    Ο πρώτος διαγωνισμός για την πώληση της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG) το 2013 δεν είχε ευοδωθεί, διότι, μεταξύ άλλων, έκαναν πίσω γνωστά ονόματα όπως o Calamos Investments και ο Dean Metropoulos. Διόλου παράξενο αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των deals που εμφανίζονται να συζητούν ελληνοαμερικανικά κεφάλαια, σε πόσα τελικά προχωρούν και ποια είναι η κατάληξή τους…

    Σε κάθε περίπτωση, η νέα διαγωνιστική διαδικασίας για την πώληση της IBG βρίσκεται σε εξέλιξη και από τα 16 σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, απέμειναν 13 που και θα έχουν πρόσβαση σε ένα πρώτο screening των οικονομικών στοιχείων της τράπεζας που ήδη ξεκίνησε.

    Είναι ακόμη νωρίς να ειπωθεί εξ αυτών θα διεκδικήσουν την IBG μέχρι τέλους, κάτι που θα φανεί στο στάδιο της κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών.

    Το ενδιαφέρον της Barniveld Enterprises, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, θεωρείται δεδομένο.

    Ωστόσο, δεν προκύπτει συνεργασία με τον όμιλο του Θ. Φέσσα, όπως ακούστηκε στην αγορά. Άρα προφανώς ο επιχειρηματίας θα καταθέσει δικιά του προσφορά. Εκτός εάν προκύψει σε μεταγενέστερο στάδιο. Επίσης λέγεται ότι ένας από όσους δεν προχώρησαν είναι το Farallon.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ