• The Wiseman

    Το σχήμα Γερμανού-Κάτσου θα διεκδικήσει και την Sixt;

    the wise man

    the wise man


    Καιρός να ανάψουν τα αίματα:  Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα χειμερίας νάρκης η κυβέρνηση επανήλθε σε κατάσταση αφύπνισης. Έτσι, θα κατατεθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο για να ανάψουν και λίγο τα αίματα αφού περιλαμβάνει τα 50 από τα 60 προαπαιτούμενα για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση. Ακούγεται, πως τα 50 μπορεί να γίνουν 49 ή 48 εξαιτίας των αντιδράσεων για θέματα όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί του δημοσίου και η δυνατότητα των συνδικαλιστών να προκαλούν απεργιακές κινητοποιήσεις.  Όπως καταλαβαίνετε θα στριμώξουν μέσα στο ίδιο σχέδιο νόμο κάποια παροχή, όπως οι αλλαγές στο «επίδομα παιδιού», για να έχουν κάτι να λένε από τα έδρανα της Βουλής οι ταλαίπωροι βουλευτές της συμπολίτευσης. Τι άλλο να πουν; Για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, εξέλιξη που χαρακτήριζε «εθνικό έγκλημα» προεκλογικά ο κ. Τσίπρας; Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς του δημοσίου όταν τα χρέη ξεπέρασαν στο τέλος Δεκεμβρίου τα 100 δισ. ευρώ; Ειδικά για τη ΔΕΗ θα απαιτηθεί και πρόσθετο νομοσχέδιο που προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο. Τότε έχει απειλήσει πως θα κατεβάσει τους ρελέδες η ΓΕΝΟΠ!

    Εβδομάδα εξελίξεων για τις τράπεζες

    Εκτός από το πολυνομοσχέδιο, όπως πληροφορείται ο ταπεινός σχολιογράφος σας, εντός της εβδομάδας αναμένονται νεότερα και στο δυσάρεστο μέτωπο των δικαστικών εξελίξεων σε σχέση με τις τράπεζες. Από χθες είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν οι πληροφορίες στα τραπεζικά γραφεία. Ο,τι καλύτερο για να φτιάξει το κλίμα, ειδικά όταν μέσα στο πρώτο δίμηνο πρέπει να κλείσουν πολύ μεγάλοι διαγωνισμοί πώλησης σημαντικών συμμετοχών των τραπεζών σε ισχυρές επιχειρήσεις…

    Βασίλης Κάτσος. Πρόεδρος Pharmathen
    Βασίλης Κάτσος. Πρόεδρος Pharmathen

    Λέτε να εμφανιστούν και στη Sixt

    Αύριο, για παράδειγμα, αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για την τρίτη μεγαλύτερη ελληνικής εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, την Sixt, που πωλείται από τον όμιλο Βασίλη Θεοχαράκη στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες.(Διαβάστε εδώ σχετικό θέμα)

    Κάποιοι θεωρούν πως μεταξύ των υποψηφίων μπορεί να δούμε το σχήμα Πάνου Γερμανού – Βασίλη Κάτσου και λοιπών επιχειρηματιών που είχαν διεκδικήσει την Avis Hellas, αλλά τελικά έχασαν το παιχνίδι από την αμερικανική Avis και τον Τούρκο συνεργάτη της, τον όμιλο Koch.

    Οι Γερμανός και Κάτσος «χτύπησαν» πάλι προ ημερών μέσω της απόκτησης περί του 12% της Lamda Development ενώ όπως είχαμε γράψει υπάρχει ενδιαφέρον για την εταιρία logistics FoodLink.

    Ιωάννα Παπαδοπούλου vs Γιώργος Καμμίνης

    Έχασε τη μάχη με το δήμο Αθηναίων, ο οποίος προωθεί την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή του Ελαιώνα, η Ιωάννα Παπαδοπούλου της γνωστής βιομηχανίας τροφίμων.

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας επιτρέπει στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να προχωρήσει με την κατασκευή της εγκατάστασης έπειτα από πολυετή διαμάχη με τη βιομηχανία.

    Όμως, το ΣτΕ θέτει και αυστηρότατους περιβαλλοντικούς όρους για τη λειτουργία της εγκατάστασης, ενώ η στήλη δε γνωρίζει αν υπάρξει και νέα προσφυγή από την οικογένεια Παπαδοπούλου.

    Να φανταστείτε, στον ίδιο χώρο του Ελαιώνα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου θέλει να φτιάξει μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων! Το ξέρουν οι βιομηχανίες που στεγάζονται στην περιοχή;

    Θεόδωρος Φέσσας (ΣΕΒ), Αλέξης Τσίπρας, Ιωάννα Παπαδοπούλου (ΣΕΒ)

    Οκτώ πλειστηριασμοί για την οικογένεια Κουρή

    Όχι έναν, όχι δύο, αλλά οκτώ πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων των κ.κ. Γιώργου και Ανδρέα Κουρή έχει προγραμματίσει για την επόμενη Τετάρτη η Alpha Bank. Το σημαντικότερο από τα περιουσιακά στοιχεία του γνωστού εκδότη και του υιού του είναι μια βίλα στο δήμο Φιλοθέης Ψυχικού που βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 265.000 ευρώ. Kατά τα άλλα ο Κουρής ασχολείται με τα αγύριστα δάνεια των άλλων και όχι με τα δικά του.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ