• The Wiseman

    Η συνεργασία έκπληξη Τσαμάζ – Κεραστάρη στο betting

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    ΟΤΕ – Intralot στο mobile betting

    Θέμα χρόνου είναι οι τελικές αποφάσεις για τη ρύθμιση της αγοράς του ηλεκτρονικού τζόγου στην Ελλάδα. Η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί, οι προτάσεις των αρμοδίων φορέων (ΕΕΕΠ και άλλοι) έχουν κατατεθεί, τα reports από μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες (KPMG ) έχουν κατατεθεί και οι φάκελοι περιμένουν σε μια γωνία στο γραφείο υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού στελέχους. 

    Μόνο που η απόφαση δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολη, διότι τα συμφέροντα είναι πολλά και αντικρουόμενα. Εάν, πάντως, το θέμα προχωρήσει και ανοίξει η αγορά του online betting συντεταγμένα, δηλαδή με αδειοδοτήσεις, σύγχρονο πλαίσιο, στα πρότυπα δηλαδή του εξωτερικού, μια από τις πιο hot αγορές θα είναι αυτή του mobile gaming, πολύ απλά ο στοιχηματισμός από το κινητό. Όταν όλα σχεδόν γίνονται μέσω ενός smartphone, δεν θα μπορούσαν οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών να ρίξουν το βάρος τους και σε αυτή τη κατηγορία. 

    Αν και η εκτίμηση είναι πως θα απαιτηθεί ακόμη κάποιος χρόνος για να ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά και στην Ελλάδα, ήδη οι μεγάλοι παίκτες του χώρου προετοιμάζονται. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Intralot που έχει αναπτύξει πλατφόρμα mobile gaming,  έχει ήδη συζητήσει τη συνεργασία της με τον ΟΤΕ για τη διάθεσή της πλατφόρμας μέσω κινητού, όταν δημιουργηθεί το σχετικό πλαίσιο. Στην Ιταλία, η Intralot είχε λανσάρει πλατφόρμα για mobile gaming σε συνεργασία με την Telecom Italia. 

    Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς ετοιμάζονται, καθώς η μεταβατική περίοδος (που κράτησε βέβαια 7 χρόνια) τελειώνει, κάτι που πλέον λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της και ο όμιλος Μάρη (Stoiximan). 

     

    H Παραίτηση μεγαλοτραπεζίτη

    Την παραίτηση του φαινεται να υπέβαλε προ ημερών κορυφαίο στέλεχος τράπεζας. H παραίτηση του λεγεται οτι ηταν λίγο πολύ αναμενόμενη.

    Ο Καλογρίτσας και η εμπλοκή (;) Ελλάκτωρ

    Το εξώδικο της Αττικής στην Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα δείχνει την πρόθεση της τράπεζας να διαχωριστεί η θέση της διοίκησης από τις εξελίξεις. Οι καιροί είναι πονηροί, τρέχει και μια αύξηση κεφαλαίου και κανείς δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες. 

    Η Αττικής ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την τυχόν συμφωνία στην οποία έχει προχωρήσει ο όμιλος Καλογρίτσα με τον όμιλο Ελλάκτωρ, προκειμένου ο τελευταίος να τον υποκαταστήσει στις υπό εκτέλεση εργολαβίες. Όμως, οι τέσσερις μεγάλες εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος, για τις οποίες ο όμιλος Καλογρίτσα (σχήμα Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών) παραμένει προσωρινός, αλλά όχι οριστικός ανάδοχος, είναι διαφορετική περίπτωση. Στην αγορά θεωρούν σχεδόν σίγουρη την  έκπτωση του ομίλου Καλογρίτσα από αυτές τις εργολαβίες. Οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής στο διαγωνισμό για το συγκεκριμένο έργο είναι συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα εκπέσουν, εάν δεν υπάρξει άμεσα λύση.

    Δεν είναι καθόλου βέβαιο επίσης ότι ο όμιλος Ελλάκτωρ θα εμπλακεί μετοχικά, όπως ακούστηκε, στην Τοξότης, ιδιαίτερα όταν έχει δικά του θέματα να χειριστεί. 

    Η διοίκηση της AtticaBank πλέον δείχνει αποφασισμένη να στραφεί νομικά κατά του ομίλου Καλογρίτσα για την ικανοποίηση των απαιτήσεών της. Εάν ο όμιλος δεν 

    παρουσιάσει αξιόπιστη λύση ρύθμισης των δανείων, εγκεκριμένη από την ελεγκτική εταιρεία που έχει η ίδια η τράπεζα τοποθετήσει στην «Τοξότης», καταγγέλλονται τα δάνεια και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της. Αν η κατασκευαστική δεν συναινέσει σε σχέδιο εξυγίανσης, η Αττικής αναλαμβάνει τον έλεγχο. 

    Ο Εμίρης του Κατάρ απογοητεύτηκε και το εννοεί 

    Η Al Rayyan Greece, το εταιρικό όχημα του τέως Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι είχε αναγγείλει πέρυσι τον Σεπτέμβριο ότι αποχωρεί και επισήμως ως επενδυτής από την Ελλάδα. Αφορμή ήταν οι δυσκολίες για την υλοποίηση των επενδύσεων που είχε σχεδιάσει στην Ζάκυνθο και την Οξιά. 

    Υπάρχουν και παράπλευρές επιπτώσεις. Το 2013 ο βαθύπλουτος Άραβας είχε αγοράσει στην Κέρκυρα το ιστορικό ξενοδοχείο Miramare. Εκεί σχεδίαζει να φτιάξει μια ultra luxurious μονάδα που θα απευθύνονταν σε αντίστοιχου βεληνεκούς πελάτες. Τα έργα ξεκίνησαν, ωστόσο στην πορεία προέκυψαν σοβαρά προβλήματα τόσο με κάποιες άδειες, όσο και με τους εργαζόμενους στο στάδιο της κατασκευής. 

    Τα έργα στο ξενοδοχείο για τα οποία δαπανήθηκαν 50 εκατ.ευρώ, έμειναν ημιτελή, αλλά σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Έπειτα από δύο τουλάχιστον χρόνια απραξίας, τώρα ακούγεται πως η διαχείριση του Miramare θα δοθεί στην θεσσαλονικιώτικη εταιρεία Ledra Hotel & Villas, της οικογένειας Σπανού, που διαθέτει τέσσερις μονάδες στην Κρήτη, μεταξύ των οποίων και το γνωστό Domes of Elounda. Τουλάχιστον ο Εμίρης διατηρεί την ασύλληπτης πολυτέλειας κατοικία του που έφτιαξε στο Πυργί, στα βόρεια του νησιού. 

     

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ