• The Wiseman

    H FOSUN και οι Business του ποδοσφαίρου

    the wise man

    the wise man


    Παίζουν μπάλα στη Fosun!

    Δεν ξέρουμε αν οι Κινέζοι της Fosun θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά στη Βρετανία παίζουν δυνατή μπάλα. Ηδη η ποδοσφαιρική ομάδα Wolverhampton Wanderer που απέκτησαν το 2016 με 45 εκατ. λίρες οδεύει προς την Premier League παρά τις αντιδράσεις για…διαπλοκή με την πανίσχυρη πορτογαλική εταιρεία αντιπροσώπευσης παικτών και προπονητών Gestifute του γνωστού ατζέντη Jorge Mendes. Ο Mendes, γνωστός για τις διασυνδέσεις με ονόματα όπως ο Jose Mourinho και ο Cristiano Ronaldo έχει πωλήσει το 20% της Gestifute στην Foyo Culture and Entertainment, μια θυγατρική της Fosun.

    Στη Βρετανία έχει ξεκινήσει, εξαιτίας και της καλής πορείας που έχουν οι «Wolves», ένας νέος γύρος πιέσεων ώστε να κοπούν οι σχέσεις μεταξύ του Mendes (που αντιπροσωπεύει γνωστά ονόματα σε άλλες ομάδες της Premier League) με την Fosun που θα έχει ομάδα στην Premier League… Προς το παρόν οι Κινέζοι αντέχουν.

    Τα σχέδια των Κινέζων στον τουρισμό

    Εκτός από το νέο γύρο για την Εθνική Ασφαλιστική, στην Fosun έχουν και άλλα σχέδια που συνδέονται με τη χώρα μας, στον τομέα του τουρισμού. Ο κινεζικός όμιλος ετοιμάζει την απόσχιση τουριστικού βραχίονα (περιλαμβάνουν το γνωστό Club Med και μια κοινοπραξία με την Thomas Cook) και την αυτόνομη εισαγωγή του στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με στόχο την άντληση περίπου μισού δισ. δολαρίων. Στην Ελλάδα, η Fosun συμμετέχει και στο επενδυτικό σχήμα του Ελληνικού, το οποίο “προχωρά” με τους γνωστούς αργούς ρυθμούς.

    Μετά την έκθεση ιδεών έρχεται το στρατηγικό σχέδιο για τη ΔΕΗ

    Τώρα που το υπερταμείο κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΔΕΗ (άνω του 51% μετά τη μεταβίβαση του 34% που είχε το δημόσιο) μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται πως θα επεξεργαστεί ένα στιβαρό στρατηγικό σχέδιο για την επιχείρηση.

    Αν και η διοίκηση της ΔΕΗ έχει αναθέσει σε σοβαρούς συμβούλους την εκπόνηση εντός τέτοιου σχεδίου. Τότε τι ήταν αυτό που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες ως «στρατηγικό σχέδιο του υπερταμείου για τη ΔΕΗ»; Μια γενικόλογη έκθεση ιδεών για να δικαιολογήσουν τους μισθούς τους…

    Με το μαλακό σύντροφοι!

    Eίχε άκρες μέσω κάποιου δικηγόρου που συνεργάζεται με το ΤΑΙΠΕΔ και κατάφερε να πάρει ένα καλό συμβόλαιο δημοσιότητας για πολυεθνική ενεργειακή εταιρεία.

    Αντί να δοξάζει τον Μεγαλοδύναμο, πλησίασε συγκεκριμένο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει μια ακόμα μεγαλύτερη δουλειά, αυτή τη φορά σε κρατικό ενεργειακό όμιλο.

    Τουλάχιστον κατέβασε λίγο τις τιμές ώστε να διευκολύνεις και τα κρατικά στελέχη που φοβούνται να υπογράψουν! Είναι μικρή χώρα η Ελλάδα.

    Όταν υπάρχουν λεφτά…

    Χθες η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων μετέφερε κατά μιάμιση ώρα νωρίτερα (από τις 12 στις 10:30) την καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση των προβλέψεων για τον ελληνικό τουρισμό. Γιατί;

    Για να σπεύσουν επιχειρηματίες και τουριστικοί συντάκτες σε αντίστοιχη παρουσίαση που είχε προγραμματίσει για τις 12 ο ΕΟΤ.

    Όσοι παραβρέθηκαν και στις δύο συναντήσεις εντυπωσιάστηκαν, πάντως, καθώς η διοίκηση του ΕΟΤ είχε κλείσει το Zonar’s για την παρουσίαση. Δεν είναι και λίγο να βγαίνεις από το ταπεινό γραφείο του ΣΕΤΕ και να μπαίνεις στην πολυτελή παρουσίαση του κρατικού οργανισμού.

    Επειδή περισσεύουν, γυρίζουμε πίσω κοινοτικά κονδύλια

    Οι πολυετείς καθυστερήσεις σε σειρά σιδηροδρομικών έργων, σε νότια και βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να οδηγήσουν σε επιστροφή κοινοτικών κονδυλίων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στα τέλη του χρόνου.

    Εκτός και αν στην ΕΡΓΟΣΕ κάνουν κανένα θαύμα.

    Και δε μιλάμε για ψίχουλα: Παίζονται περί τα 40 εκατ. ευρώ.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ