• The Wiseman

    Γιατί η Αναστασία Σακελλαρίου (Praxia Bank) είναι το καλύτερο αφεντικό 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Γιατί η κ. Α. Σακελλαρίου δίνει και bonus και μετοχές:  Λοιπόν, για τις  μεταγραφικές τραπεζικές εξελίξεις  ενημερώνεστε συνεχώς από τον ταπεινό σας αρθρογράφο και το mononews.gr. Λοιπόν πρέπει να σας ομολογήσω ότι στην αγορά λέγεται ότι το καλύτερο αφεντικό είναι η κ. Αναστασία Σακελλαρίου η οποία διοικεί την Praxia Bank. Και γιατί το λέμε αυτό. Καταρχήν οι μισθοί που δίνει είναι μακράν οι μεγαλύτεροι της αγοράς. Δηλαδή προσεγγίζουν τις 300.000 ευρώ ετησίως. Λογικό καθώς δύσκολα κάποιος εγκαταλείπει μια θέση σε συστημική τράπεζα για μια νέα τράπεζα η οποία όμως έχει τα φόντα να αναπτύξει δυναμική. Όμως εκτός από τα 300.000 ευρώ δίνει και μεγάλο ποσό ως end year bonus που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει τις 250.000 έως 300.000 ευρώ. Επίσης μέσα στο πακέτο περιλαμβάνονται κατά περίπτωση και μετοχές της τράπεζας. Καθόλου άσχημα για τα τραπεζικά μεγαλοστελέχη… Τονίζεται ότι στις 19 Φεβρουαρίου έχει προγραμματισθεί η εκκίνηση των παρουσιάσεων από Citigroup και Axia Ventures για την αύξηση κεφαλαίου της Praxia Bank (σ.σ. πρώην Credicom).

    Ο μονόδρομος της Novartis και τα «πακέτα από ΗΠΑ»

    Η σκόνη από την υπόθεση της Novartis θα καλύπτει για αρκετές ημέρες το επιχειρηματικό και πολιτικό σκηνικό με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για «εκμετάλλευση» της δυσώδους ιστορίας και την αγορά να παρακολουθεί σαστισμένη.

    Όσες αναλύσεις και αν διαβάσετε, πάντως, η πλέον καίρια έγινε χθες από πρόσωπο με σοβαρή πολιτική εμπειρία. Όπως έλεγε στον ταπεινό σχολιογράφο σας «ο Τσίπρας ήταν αναγκασμένος να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και παράλληλα να δείξει πως επισπεύδει τη διερεύνηση».

    Γιατί; «Γιατί δεν γνωρίζει τι άλλους φακέλους μπορεί να του στείλουν την επόμενη εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα από τις ΗΠΑ!» απάντησε με ολύμπια ψυχραιμία.

    Ζήτησε, μάλιστα, να διαβάσουμε προσεκτικά το σημείο της πρότασης για προανακριτική που αναφέρεται στον «πρώην υπουργό Υγείας Π.Κ.» (σ.σ. Παναγιώτη Κουρουμπλή). «Φοβούνται πως στα επόμενα πακέτα από ΗΠΑ μπορεί να υπάρχουν εκπλήξεις» είπε.

    Κωνσταντίνος Δαφέρμος (δεξιά)

    Αύριο ο νέος πλειστηριασμός για το «Ανάκτορο Δαφέρμου» των 35 εκατ. ευρώ

    Δύσκολα θα ξεπεραστεί το ρεκόρ τιμής εκκίνησης για κατοικία που βγαίνει σε πλειστηριασμό μετά το απίστευτο νούμερο των 35 εκατ. ευρώ του οκταόροφου ακινήτου του γνωστού εμπόρου οπλικών συστημάτων Κων/νου Δαφέρμου.

    Το «Ανάκτορο Δαφέρμου», δύο τετράγωνα πίσω από το Μέγαρο Μαξίμου, βγαίνει για δεύτερη φορά σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό αύριο εξαιτίας οφειλών του πολύ γνωστού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της εταιρείας Scorpion.

    Επισπεύδων είναι η Τράπεζα Πειραιώς έναντι οφειλής ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο πρώτος πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Νοεμβρίου και αναβλήθηκε. Αρκετοί προεξοφλούν πως θα αναβληθεί και ο δεύτερος…

    Η πολυτελής θερμαινόμενη πισίνα του τελευταίου ορόφου με τα γυάλινα προστατευτικά ώστε να φαίνεται η Ακρόπολη δεν αρκεί.

    Σε πλειστηριασμό και ακίνητο της NEoset 

    Σε πλειστηριασμό βγάζουν οι τράπεζες Eurobank, Alpha και Attica, την τελευταία Τετάρτη του Φεβρουαρίου, ακίνητο του ιδρυτή της Neoset Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη για οφειλή, ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, που σχετίζεται με παλαιό ομολογιακό δάνειο. Η επιπλοβιομηχανία πτώχευσε το 2014, με τις εκποιήσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και αφορούν, ιδίως, το εργοστάσιο στη Χαλκίδα να είναι άγονες.

    Αυτή τη φορά, στο “σφυρί” βγαίνει τμήμα της προσωπικής περιουσίας του ιδρυτή της επιπλοβιομηχανίας. Πρόκειται για κτήριο, πέντε επιπέδων, σε οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων που περικλείουν οι λεωφόροι Κηφισίας και Κατεχάκη και οι οδοί Λαζάρου Ζώχου και Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό. Λειτουργούσε ως εκθεσιακός χώρος, ενώ έχει μισθωθεί από το 2014 σε γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων, με την τιμή πρώτης εκκίνησης να ανέρχεται σε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Το ακίνητο φέρει προσημειώσεις συνολικού ύψους της τάξης των 4 εκατομμυρίωνυπέρ των τραπεζών, της ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και ιδιωτών πιστωτών.

    Συμμάζεμα στη Forthnet ενόψει πώλησης

    Η χθεσινοβραδινή χρηματιστηριακή ανακοίνωση της Nova για μονομερή διακοπή του συμβολαίου μετάδωσης των ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League από τη νέα σεζόν 2018 – 19 δείχνει πως στην Κάντζα συμμαζεύουν το μαγαζί ενόψει πώλησης.

    Αν δεν υπάρξει νέα παράταση στη διαδικασία, κάτι που θεωρείται σφόδρα πιθανό με βάση και την εμπειρία από αντίστοιχες προσπάθειες των τραπεζών, οι δεσμευτικές προσφορές για την Forthnet αναμένονται στις 12 Μαρτίου.

    Ο πλουραλισμός ενδιαφερομένων δημιουργεί ελπίδες.

    Αν κρίνουμε από τα παζάρια που συνεχίζονται, στο παρασκήνιο, για τις Σελόντα και Νηρέα, η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για υπερχρεωμένες εταιρείες δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

    «Ξέρεις από Προσωπικά Δεδομένα;» Μια ιστορία με το ΕΚΠΑ

    Στις 16 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου, ο ΟΑΣΑ υπογράφει ιδιωτικό συμφωνητικό αξίας 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Νομικής Πληροφορικής)  για την εκπόνηση ερευνητικού έργου με αντικείμενο την εκτίμηση της απόκλισης του οργανισμού σε σχέση με το νέο δρακόντειο Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ) και εκπόνηση σχετικού πορίσματος.

    Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε 4 μήνες και είναι χωρισμένο σε 2 φάσεις. Η ημερομηνία της απόφασης για τη δέσμευση της πίστωσης ήταν ακριβώς μία ημέρα πριν την υπογραφή της σύμβασης.

    Το ενδιαφέρον είναι πως η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ είχε συνεδριάσει στις 7 Νοεμβρίου, δηλαδή εννέα ημέρες πριν την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού με τον ΟΑΣΑ, με θέμα «Εφαρμογή Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών».

    Στο απόσπασμα των πρακτικών αναφέρεται ότι «η εφαρμογή του εν λόγω Κανονισμού στο Παν/μιο απαιτεί μια σειρά από εξειδικευμένες ενέργειες που συνδυάζουν τόσο γνώσεις Νομικής όσο και Πληροφορικής» που «για την υλοποίηση … δεν υπάρχει τεχνογνωσία στο προσωπικό του Παν/μιου και για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η ανάθεση τους σε εξειδικευμένο εξωτερικό ανάδοχο»!

    Μάλιστα το εκτιμώμενο κόστος των παραπάνω υπηρεσιών για το πανεπιστήμιο από τον εξωτερικό ανάδοχο «ανέρχεται σε 37.900€ πλέον ΦΠΑ 24% και ο χρόνος υλοποίησης των βασικών ενεργειών ανέρχεται σε τουλάχιστον 6 μήνες».

    Ο υπογράφων στις 16/11 τη Σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΑ και ΕΚΠΑ ήταν ο Αναπληρωτής Πρύτανης, Καθηγητής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών Θωμάς Σφηκόπουλος.

    Ο εισηγητής στη Σύγκλητο για την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου, αφού το πανεπιστήμιο δεν είχε την απαραίτητη τεχνογνωσία, ήταν ο Αναπληρωτής Πρύτανης Θωμάς Σφηκόπουλος!

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ