• The Wiseman

    Επιτέλους: Δύο καλές μεταγραφές στην ΕΤΑΔ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Οι τολμηροί της βιομηχανίας! Από τα 70 επενδυτικά σχέδια που εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο, με τον πρώτο γύρο, σχεδόν τα 55 αφορούν ξενοδοχεία. Μόλις 15 επιχειρήσεις από άλλους κλάδους της βιομηχανίας είναι αρκετά τολμηρές για να επενδύσουν και, κυρίως, να ελπίζουν πως θα πάρουν κάποια επιδότηση (φορολογική) από τον αναπτυξιακό νόμο! Υπάρχουν και αρκετά τολμηροί (ή τυχεροί!) όπως η γνωστή βιομηχανία εμφιάλωσης Βίκος, του Πέτρου Σεπετά η οποία κατάφερε να εντάξει τρία διαφορετικά επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους περί τα 20 εκατ. ευρώ στον νέο αναπτυξιακό. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ που ενέταξε σχέδιο 20 εκατ. ευρώ, η Μέλισσα–Κίκιζας με επενδυτικό σχέδιο 13 εκατ., η Ολυμπος (Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ) με επένδυση 12,6 εκατ. ευρώ. Δύο βιομηχανίες αλουμινίου (Cosmos Aluminium και Aluminco), η κρητική αρτοποιϊα «Το Μάννα», η πολύ καλή βιομηχανία ειδών συσκευασίας Sakos ΕΠΕ και μια μεταφορική εταιρεία (Omonoia Trans) είδαν, επίσης, τα επενδυτικά τους σχέδια να εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο. Μπράβο!

    Οι ξενοδόχοι βάζουν το χέρι στην τσέπη

    Στα υπόλοιπα σχέδια συνωστίζονται γνωστοί ξενοδοχειακοί όμιλοι, αλλά στους πρωταθλητές (με δύο ενταγμένα σχέδια) περιλαμβάνεται και η επενδυτική εταιρεία NCH Capital, μέσω της θυγατρικής «Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας».

    Η NCH Capital είχε κερδίσει προ πενταετίας τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση ακινήτου στην Κασσιόπη Κέρκυρας και τώρα πέτυχε να εντάξει στον επενδυτικό δύο σχέδιο συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ.

    Οι όμιλοι Ν. Δασκαλαντωνάκη, Καμπουράκη και άλλα γνωστά ονόματα του τουριστικού κλάδου και των ακινήτων (Θ. Δουζόγλου) περιλαμβάνονται στη λίστα με τους πρώτους 70 «τυχερούς» του αναπτυξιακού.

    Σημειώστε πως οι περισσότεροι έχουν ενταχθεί στο σκέλος που αφορά τις φορολογικές απαλλαγές, με τις συνολικές προγραμματιζόμενες επενδύσεις να φτάνουν τα 380 εκατ. ευρώ.

    Δύο καλές μεταγραφές στην ΕΤΑΔ

    Ο καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιάννης Πολύζος και το ανώτερο στέλεχος στον τομέα Project Finance της Alpha Bank Γαλάτεια Έλλη Κακούλλου είναι δύο καλές μεταγραφές στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

    Η ΕΤΑΔ διαχειρίζεται (λέμε τώρα!) περισσότερα από 75.000 κρατικά ακίνητα και έχει περάσει στο Υπερταμείο.

    Ο Γ. Πολύζος αναλαμβάνει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου και η Γ. Ε.  Κακούλλου τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου.

    Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου παρέμεινε ο Γιώργος Τερζάκης, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο μπήκε και ο επί δεκαετία διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλλάς Πολυχρόνης Γριβέας.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ