• The Wiseman

    Το αναπτυξιακό σχέδιο του Άρη Ξενόφου (ΤΑΙΠΕΔ) : Διορισμοί, Διορισμοί , Διορισμοί 

    the wise man

    the wise man


    Οι νέες business του Σπύρου Θεοδωρόπουλου:  Ακόμα μία εταιρεία με προβλήματα στην εξυπηρέτηση του δανεισμού της έχει μπει στο στόχαστρο του Σπύρου Θεοδωρόπουλου.  Σύμφωνα με πληροφορίες του FnB Daily, ο επιχειρηματίας έχει συζητήσει πολύ σοβαρά με τις τράπεζες για την είσοδό του στη συγκεκριμένη επιχείρηση, με την οποία η Chipita συνεργάζεται εδώ και χρόνια.  Πρόκειται για εταιρεία, η οποία επιχειρεί με συγκεκριμένες κινήσεις να αντιστρέψει την πτωτική της πορεία και να πείσει τα πιστωτικά ιδρύματα ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι.  Ο χρόνος, όμως, πιέζει. Το ίδιο και ο Θεοδωρόπουλος…

    Ο αγώνας για τις πινακίδες «του οδηγού»…

    Μια συμπαθέστατη κυρία ανεβοκατέβαινε την Δευτέρα τους ορόφους στο κτίριο της δημοτικής αστυνομίας της Αθήνας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Εξηγούσε πως θέλει να πάρει πίσω τις πινακίδες «του οδηγού της». Βέβαια, όπως έλεγε, «δεν χρησιμοποιεί οδηγό γιατί δεν είναι δημοκρατικό», αλλά θέλει πίσω τις πινακίδες που είχαν μαζέψει οι δημοτικοί αστυνομικοί. Ήταν η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Κατερίνα Αδαμοπούλου -Κουτσογιάννη.

    …και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ως πολιτευτές

    Δεν γνωρίζουμε αν η κα Αδαμοπούλου – Κουτσογιάννη είχε τύχη με τις πινακίδες «του οδηγού» της. Σίγουρα, όμως, γνωρίζει πως με το σχέδιο που ετοιμάζουν στο ΤΑΙΠΕΔ και παρουσίασαν χθες στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι διορισμένες διοικήσεις στους 10 περιφερειακούς οργανισμούς λιμένων που λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρείες, θα τακτοποιηθούν. Το σχέδιο, που παρουσίασε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υπό τον Αρη Ξενόφο βασίζεται στο μοντέλο «και η πίτα ολόκληρη, και οι σκύλοι χορτάτοι»!

    Αντί να πωληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ οι οργανισμοί λιμένων όπως η Ραφήνα, η Ελευσίνα, η Αλεξανδρούπολη, κλπ, θα δημιουργηθούν ξεχωριστές εταιρείες ανά δραστηριότητα (π.χ. κρουαζιέρα, εμπορευματικός σταθμός) που θα μεταβιβαστούν σε επενδυτές.

    Έτσι και οι διοικήσεις των «μητρικών οργανισμών» θα μείνουν στις καρέκλες και οι επενδυτές θα αποκτήσουν τη διαχείριση κρίσιμων υποδομών. Θα έχουμε να διορίζουμε δηλαδή! Είναι και αυτό ένα αναπτυξιακό σχέδιο.

    Άρης Ξενόφος. Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ

    Όλα τα λιμάνια της Αττικής θα ήθελαν οι Κινέζοι!

    Από τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Ξενόφου και του επιτελείου του στο υπουργείο Ναυτιλίας μάθαμε, όμως, και κάτι άλλο, περισσότερο ενδιαφέρον. Πως οι Κινέζοι της Cosco θέλουν να βάλουν… πόδι και στα υπόλοιπα λιμάνια της Αττικής εκτός του Πειραιά. Για να το θέσουμε διαφορετικά, δεν θέλουν να μπει στα πόδια τους, άλλος ισχυρός παίκτης στην περιοχή.

    Στην Cosco προετοιμάζονται ήδη για τη διαχείριση του λιμανιού της Ελευσίνας, παράλληλα με την προσπάθεια για απόκτηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Δεν θα τους πείραζε η αξιοποίηση του λιμανιού του Λαυρίου αρκεί να μην εμποδίζει το δικό τους σχεδιασμό σε Πειραιά, Ελευσίνα.

    Όσο για τη Ραφήνα, μόνο ως λιμάνι για δραστηριότητα της ακτοπλοΐας το βλέπουν κάποιοι, και αφού υπάρξει σοβαρή οδική σύνδεση. Σιδηροδρομική σύνδεση, όσα και να διαβάζετε, δεν θα υπάρξει.

    Νέα επιδοτούμενα funds για… αναδιοργανωμένες μικρομεσαίες

    Μετά το σίριαλ του Equifund, στον επόμενο μήνα και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα παρακολουθήσουμε το σίριαλ του ΤΑΝΕΟ.

    Ο επικεφαλής του ταμείου Αντώνης Γεωργακάκης, που πρόσφατα ανέλαβε και τη διοίκηση του ΕΤΕΑΝ, θα έχει δύσκολη δουλειά.

    Το ΤΑΝΕΟ δημιουργεί έναν «κουμπαρά» 100 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση funds τα οποία με τη σειρά τους θα επενδύουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν εξυγιανθεί έπειτα από «κούρεμα» δανείων και υποχρεώσεων.

    Πρόκειται για μια νέα δραστηριότητα του ταμείου το οποίο από την ίδρυσή του (μέχρι προ εξαετίας που μπήκε στον πάγο) χρηματοδοτούσε funds τα οποία επένδυσαν σε καινοτόμες επιχειρήσεις.

    Δυστυχώς, ελάχιστες ήταν οι πραγματικά καινοτόμες επιχειρήσεις που επένδυσαν τα funds που επιδοτήθηκαν από το ΤΑΝΕΟ.

    Οι καινοτόμες εταιρείες ακινήτων και τα internet cafe

    Όποιος αναζητεί περισσότερα στοιχεία ας ρίξει μια ματιά στον ετήσιο απολογισμό του 2016 και στο δικτυακό τόπο του ΤΑΝΕΟ. Θα θυμηθεί ωραίες ιστορίες όπως οι επενδύσεις σε «καινοτόμες» εταιρείες ακινήτων και σε internet cafe που έκλεισαν λίγους μήνες μετά!

    Ωραίες εποχές, με τους ίδιους ανθρώπους να θέλουν να παίξουν ρόλο και στο μοίρασμα των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να πέσουν στην αγορά για στήριξη της καινοτομίας. Προσοχή!

    Υφαίνονται σκάνδαλα με υφιστάμενα υποθηκοφυλακεία

    Καινοτομία δεν είναι, πάντως, οι τακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση σε σειρά νομοθετημάτων. Όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της, και μάλιστα σε χειρότερη εκδοχή, στριμώχνει σειρά νομοσχεδίων, μαζί με άλλα – άσχετα μεταξύ τους – μέτρα, σε ένα πολυνομοσχέδιο μεγέθους εγκυκλοπαίδειας! Η στήλη θα μελετήσει το πολυνομοσχέδιο και θα επανέλθουμε αύριο.

    Προς το παρόν περιοριζόμαστε σε κάποιες καταγγελίες για το νέο Κτηματολόγιο. Κάποιοι υποθηκοφύλακες γνώριζαν ότι θα διατηρηθεί το γραφείο του (ως υποκατάστημα πλέον του κεντρικού) και έσπευσαν να αγοράσουν κι άλλο όροφο ή ορόφους σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις.  Να ξέρετε ότι θα ελεγχθεί η αξιολόγηση των υποθηκοφυλακείων που παραμένουν…



    ΣΧΟΛΙΑ