• Οικονομία

    Σφίγγει κι άλλο ο κλοιός για την Airbnb

    • NewsRoom
    airbnb

    airbnb


    Νέα νομοθετική ρύθμιση με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής αφορά ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα ακίνητά τους μέσω Airbnb στη Δανία. Η δημοφιλής πλατφόρμα στο εξής θα πρέπει να δηλώνει απευθείας το εισόδημα των ιδιοκτητών ακινήτων που συνεργάζονται μαζί της στις φορολογικές αρχές της χώρας, προκειμένου να καθίσταται ευκολότερος ο εντοπισμός όσων φοροδιαφεύγουν.

    Κληθείς να σχολιάσει τη νέα αυτή ρύθμιση, ο Δανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως η χώρα του επιθυμεί την ανάπτυξη αυτού του τύπου της οικονομίας, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι φόροι θα καταβάλλονται κανονικά.

    Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να υλοποιηθεί θα πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

    Η Δανία προτίθεται ακόμη να επιβάλει περιορισμούς όσον αφορά στις ημέρες που θα δύναται ο ιδιοκτήτης να μισθώσει τα ακίνητά του με πλαφόν τις 70. Οι ιδιοκτήτες θα πάρουν ως αποζημίωση ένα βοήθημα περίπου 5.000 ευρώ το χρόνο.

    Αντίστοιχα μέτρα θα επιβάλει και η Νορβηγία προκειμένου να περιορίσει τη δυνατότητα ενοικίασης διαμερισμάτων σε μόλις 90 ημέρες.

    Η κυβέρνηση θέλει να «εμποδίσει επαγγελματικούς φορείς από το να λειτουργούν “ξενοδοχεία διαμερισμάτων” σε αστικές περιοχές», δήλωσε σχετικά η Monica Maeland, υπουργός Δημοτικών Υποθέσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Φρένο» στις υπηρεσίες τύπου Airbnb βάζει η Νορβηγία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσεχώς η εφαρμογή του GDPR – Τι φοβούνται δημόσιες αρχές και εταιρείες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αυτή είναι η «χρυσή» επένδυση των 418 εκατ. του «Kilada Hills»: Γκολφ, ξενοδοχείο και πολυτελείς κατοικίες στην Αργολίδα



    ΣΧΟΛΙΑ