• Οικονομία

    Ο Ολλανδός Hans Vijlbrief αντικαταστάτης του Τomas Wieser στο EuroWorking Group

    • NewsRoom


    O αξιωματούχος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών, Hans Vijlbrief, φέρεται πως θα είναι ο αντικαταστάτης του Αυστριακού Tomas Wieser στο «τιμόνι» του EuroWorking Group, σύμφωνα με δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ. Ο διορισμός του κ. Vijlbrief αναμένεται να επιβεβαιωθεί την Παρασκευή και θα επικυρωθεί επίσημα μέσα στο 2018, καθώς ο Τomas Wieser θα παραιτηθεί τον Ιανουάριο μετά από έξι χρόνια.

    Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο κ. Vijlbrief είναι αυτή τη στιγμή ο κύριος σύμβουλος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών σε ευρωπαϊκά ζητήματα. Με σπουδές οικονομικών, έχει αναλάβει διάφορες θέσεις στο ολλανδικό υπουργείο από το 2004.

    Ως πρόεδρος του Eurogroup Working Group, ο κ. Vijlbrief θα αναλάβει επικεφαλής και της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής, ενός μεγαλύτερου σώματος υψηλόβαθμων δημόσιων υπαλλήλων από όλα τα 28 κράτη μέλη.

    Οι διπλωμάτες της Ε.Ε. ανέφεραν πως οι υπόλοιποι πιθανοί υποψήφιοι για το ρόλο του EWG αποφάσισαν να ανοίξουν δρόμο για τον κ. Vijlbrief, καθιστώντας περιττή την διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας.

    Ένας διπλωμάτης σημείωσε πως η διαδικασία επιλογής βασίστηκε στην αναγνώριση της ανάγκης για γεωγραφική ισορροπία σε θέσεις «κλειδιά» της Ε.Ε.

     



    ΣΧΟΛΙΑ