• Οικονομία

    Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γ. Κωνσταντάτος, πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων στην ανάπτυξη του Ελληνικού


    Σε αναμονή λευκού καπνού στις διαπραγματεύσεις που αφορούν το Καζίνο στο Ελληνικό, διορίστηκαν με τετραετή θητεία τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, έπειτα από προτάσεις των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου, των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών και της Ελληνικόν Α.Ε..

    Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης πρότεινε τρία μέλη με τους αναπληρωματικούς τους, καθώς το 90% της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθεί στα χωροταξικά και διοικητικά του όρια και από ένα μέλος με τον αναπληρωματικό του, οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

    Πρόεδρος ορίστηκε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ως μοναδική πρόταση από τους τρεις δήμους (για την θέση του προέδρου προτείνουν οι δήμοι και αποφασίζουν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών) και μέλη οι:

    Ανδρέας Κονδύλης Δήμαρχος Αλίμου, με αναπληρώτριά του την Αναστασία Σιμητροπούλου, αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου.
    Γεώργιος Πετράς, πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, με αναπληρωτή του τον Ιορδάνη Εφραιμίδη, πρώην Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης
    Δημήτριος Παπαγεωργίου δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Αβαρκιώτη, Νομικό Σύμβουλο του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

    Θεόδωρο Χαύτη δημοτικό σύμβουλο Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Ραμαντζά, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

    Γεώργιο Αγγελόπουλο δημοτικό σύμβουλο Δήμου Γλυφάδας, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Νιτσιόπουλο, επίσης δημοτικό σύμβουλο Δήμου Γλυφάδας.

    Eλένη Πατσαρίνου, Πολιτικό Μηχανικό ΑΠΘ, με αναπληρώτρια την Ελένη Οικονόμου, Συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών.

    Κωνσταντίνο Κλώνη υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών με Α΄ βαθμό, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εποπτευομένων φορέων του Υπουργείου Οικονομικών, με αναπληρώτρια την Ασπασία Κωστοπούλου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με Α΄ βαθμό, Προϊσταμένη του Τμήματος Α΄ Τακτικού Προϋπολογισμού και Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου Οικονομικών.

    Δημήτριο Τσιλιμίγκα εντεταλμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.-συντ. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, με αναπληρώτρια του την Σουλτάνα Σπυροπούλου πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ και Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ.

    Σκοπός του νέου Φορέα, ο οποίος θα έχει τη μορφή ΝΠΙΔ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) είναι η διαχείριση και η λειτουργία όλων των κοινόχρηστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού που βρίσκονται εντός του πρώην αεροδρομίου, όταν θα υλοποιηθεί η αξιοποίησή του, καθώς και η είσπραξη και διαχείριση των ανταποδοτικών τελών και ανάλογων χρεώσεων.

    Ο Φορέας θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, την περισυλλογή και μεταφορά απορριμμάτων, την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, τη μέριμνα και τη λήψη μέτρων για την απρόσκοπτη πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους, τη συντήρηση και διαχείριση οδικών υποδομών, την ονομασία των οδών, πλατειών, την τοποθέτηση πινακίδων πληροφορίας και την αρίθμηση κτισμάτων.

    Επιπλέον, θα έχει την αρμοδιότητα για τη διενέργεια δημοπρατήσεων, την έγκριση, τον έλεγχο και την παραλαβή έργων και εργασιών, τη συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών του πάσης φύσεως εξοπλισμού, καθώς και τη φύλαξή του και την παραλαβή και αποθήκευση των πάσης φύσεως εφοδίων και υλικών συντήρησης, καθώς και τη διαχείριση αυτών.

    Ο τρόπος υπολογισμού των ανταποδοτικών τελών, το ύψος και ο συντελεστής τους, καθώς επίσης και ο τρόπος είσπραξής τους προσδιορίζονται με απόφαση του Φορέα και εγκρίνονται με κοινή υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Η Lamda εξέθεσε το νέο «πυροτέχνημα» της κυβέρνησης για «μπουλντόζες στο Ελληνικό σε λίγες ημέρες»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lamda Development: Τα έργα στο Ελληνικό δεν μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάει πίσω το Ελληνικό: Τέλη του 2019 λέει ο Προϋπολογισμός-Τι λέει η Κομισιόν



    ΣΧΟΛΙΑ