Τσακαλώτος Μοσκοβισί

Μια γεύση από τις προθέσεις τους για την Ελλάδα και τη θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «καθαρή έξοδο» της χώρας μας μετά από το μνημόνιο θέλησαν να δώσουν οι θεσμοί λίγο πριν τη συνεδρίαση του σημερινού άτυπου Eurogroup στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Προσερχόμενος στη συνάντηση, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως «η Ελλάδα πρέπει να έχει μια σωστή μεταμνημονιακή εποπτεία ώστε να διασφαλιστεί πως οι μεταρρυθμίσεις παραμένουν σε ισχύ».

Για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων μίλησε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για τα δημοσιονομικά, Βάλντις Ντομπρόβσκις, που ανέφερε ότι «είναι σημαντικό για την Ελλάδα να κρατήσει ένα πλαίσιο σταθερών δημοσιονομικών πολιτικών μετά από τη λήξη του προγράμματος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σημείωσε πως «ελπίζω να έχουμε πρόοδο για το πρόγραμμα της Ελλάδας σήμερα». Ο Μ. Σεντένο ανέφερε ότι το Eurogroup αναμένει από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα και το οποίο συνδέεται με τη μεταμνημονιακή εποχή της Ελλάδας. Τόνισε ότι η στρατηγική για την ανάπτυξη, που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, θα φέρει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης και πως αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί η ίδια η χώρα πρέπει να «υπογράψει» τις μεταρρυθμίσεις, που θα συνεχιστούν.

Τέλος, ο κ. Σεντένο πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών για την πορεία της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης.

Ακόμα, ο Πορτογάλος αξιωματούχος ανέφερε ότι το Eurogroup αναμένει από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα και το οποίο συνδέεται με τη μεταμνημονιακή εποχή της Ελλάδας. Τόνισε ότι η στρατηγική για την ανάπτυξη, που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, θα φέρει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης και πως αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί η ίδια η χώρα πρέπει να «υπογράψει» τις μεταρρυθμίσεις, που θα συνεχιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurogroup: Σε «θολό τοπίο» η καθαρή έξοδος υπό τη σκιά της ενόχλησης Μαξίμου για τις δηλώσεις Τσακαλώτου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποίηση Reuters: Με την «καθαρή έξοδο» οι ελληνικές τράπεζες θα χάσουν το φθηνό χρήμα της ΕΚΤ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσακαλώτος: Η κριτική από τους θεσμούς είναι λογική και αναμενόμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here