• Οικονομία

    «Καμπανάκι» Τσακαλώτου: Κίνδυνος να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση αφορολόγητου από το 2019

    • NewsRoom
    ESM

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    «Καμπανάκι κινδύνου» για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ «έκρουσε» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. O κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε δύο προβλήματα: στους πλειστηριασμούς και στο να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση αφορολογήτου νωρίτερα. «Έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ όπως είπε «η βασική θέση της αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, όποιος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματα τους».

    « Όταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».

    Εξήγησε δε: «Εχουμε δυο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το 2019 η μείωση του αφορολόγητου. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς».

    Τέλος, τόνισε ότι φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα», είπε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βίζερ: Για να απαλλαγεί η Ελλάδα από το έλλειμμα θα πρέπει να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλέξης Τσίπρας: «Τα εθνικά συμφέροντα δεν προασπίζονται με κραυγές και γραφικότητες»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολάκης: Επίθεση στον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, απειλεί με απολύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ