• Οικονομία

    Ευρηματικός… ο Τσακαλώτος: Ρίχνει ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ- ΝΔ: «Εσείς φταίτε που δεν βγήκαμε στις αγορές!»

    • NewsRoom


    «Ξαναχτύπησε» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη σημερινή ομιλία του για τον προϋπολογισμό στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.  Αφού επανέφερε την διάσημη πλέον «σαρανταποδαρούσα» του και επίδειξη και των αθλητικών του γνώσεων με αναφορές στον Τζον Στόκτον και τον Σάκη Μουστακίδη, έκλεισε βάζοντας στο στόχαστρο για ακόμη μια φορά τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων κατηγορώντας τους για το χρέος. Βέβαια ο υπουργός Οικονομικών το πήγε και ένα βήμα παραπέρα ρίχνοντας ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί η Ελλάδα δεν έχει βγει ακόμα στις αγορές αν και βγήκε από τα Μνημόνια.

    «Έχουμε βγει δυόμιση φορές στις αγορές. Το ότι δεν έχουμε βγει ακόμα μετά την λήξη του προγράμματος είναι τεκμήριο αποτυχίας των δύο πρώτων Μνημονίων. Εσείς φταίτε που δεν βγήκαμε στις αγορές. Τα επιτόκια είναι σχετικά ψηλά για διάφορους λόγους. Δεσμεύεστε να παραδεχτείτε την επιτυχία αν βγούμε στις αγορές; Ή θα βρείτε κάτι άλλο να λέτε τότε;”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Αναλυτικά μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνηση επιτιθέμενος στην Νέα Δημοκρατία. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως τοποθετεί χαμηλά τον πήχη με αποτέλεσμα να τον υπερπηδά ακόμα και μια φυματική σαρανταποδαρούσα. Ο ίδιος δε, απαντώντας σε ερωτήματα που του έθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας (ΝΔ) είπε πως πήρε τις καλύτερες ασίστ.

    Παραλλήλισε μάλιστα τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρώην παίχτη του NBA Τζόν Στόκτον που είχε ρεκόρ ασίστ και υπενθύμισε παλαιότερη κριτική που είχε κάνει σε βουλευτή της αντιπολίτευσης παρομοιάζοντάς τον με τον παλαίμαχο πασαδόρο του βόλεϊ Σάκη Μουστακίδη.

    Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί αλλά αντιμετωπίζει την πραγματικότητα ως «ήρεμη δύναμη».

    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διάβασε πρωτοσέλιδα εφημερίδων που άσκησαν κριτική για τα μέτρα περικοπής συντάξεων για να υποστηρίξει: «Γιατί να θριαμβολογούμε; Μας έχετε φτιάξει το πλαίσιο για να συνεχίσουμε ως ήρεμη δύναμη. Ο κόσμος διαβάζει τις εφημερίδες και τι λένε τα κανάλια και μπορεί να συγκρίνει με το τι γίνεται στην πράξη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ξαναχτύπησε» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη σημερινή ομιλία του για τον προϋπολογισμό στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurobank: Μέχρι το τέλος του έτους η διαδικασία για την έκδοση ομολόγων – Τι ζήτησε ο Τσακαλώτος από Καραμούζη και Καραβία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι νέες business του Τσακαλώτου και του Μαξίμου με την JP Morgan και τον κ. Στ. Παπαδόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ