• Οικονομία

    ΕΦΚΑ: Διπλές εισφορές για 200.000 επαγγελματίες-Ποιους αφορά

    • NewsRoom
    e-ΕΦΚΑ: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση αυτοτελούς ακινήτου στην Αθήνα επί της οδού Σταδίου

    e-ΕΦΚΑ: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση αυτοτελούς ακινήτου στην Αθήνα επί της οδού Σταδίου


    Διπλές εισφορές καλούνται να καταβάλουν τον ερχόμενο μήνα τουλάχιστον 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, καθώς θα καταβάλουν επιπλέον εισφορές για επικούρηση (7% επί του ακαθάριστου φορολογητέου εισοδήματος) και εφάπαξ (4% επί του ακαθάριστου φορολογητέου εισοδήματος).

    Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκτός από τις τρέχουσες εισφορές για τους μήνες του 2018 θα πρέπει να εξοφλήσουν αναδρομικά και τις εισφορές επικούρησης και εφάπαξ για τους μήνες τους 2017 τις οποίες δεν κατέβαλαν, καθώς δεν είχαν εκδοθεί, ούτε τους απεστάλησαν τα σχετικά ειδοποιητήρια πληρωμής με τα αναλογούντα ποσά εισφορών από τον ΕΦΚΑ.

    Στην κατηγορία της πρόσθετης καταβολής εισφορών υπάγονται συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι, που εκτός της κύριας ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πληρώνουν πρόσθετα ποσά εισφορών για επικούρηση και εφάπαξ.

    Πιο αναλυτικά έως τα τέλη Ιανουαρίου πρέπει να καταβληθούν εισφορές από τις ακόλουθες ομάδες επαγγελματιών που υπάγονται στα εξής πρώην Ταμεία ασφαλισης:

    *Πρώην ΤΑΝ του ΕΤΑΑ: Πρόκειται για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, που οφείλουν τις εισφορές του 2016, τις οποίες και κατέβαλλαν ετησίως.

    *Πρώην ΤΣΜΕΔΕ και πρώην ΤΣΑΥ, του ΕΤΑΑ: Πρόκειται για μηχανικούς και γιατρούς, οι οποίοι οφείλουν τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016.

    *Πρώην ΟΓΑ: Πρόκειται για αγρότες, οι οποίοι οφείλουν τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι αλλάζει στο νόμο για τα κοινόχρηστα που μένουν απλήρωτα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πώς ασφαλισμένος γλίτωσε 60.000 ευρώ που του ζητούσε πίσω το ΙΚΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πότε η καταχρηστική συμπεριφορά της τράπεζας οδηγεί στην ακύρωση διαταγής πληρωμής



    ΣΧΟΛΙΑ